Jyllands-Posten

Netcompany og Maersk steg i en generel grøn weekend-stemning

-

Det danske aktiemarke­d gik på weekend i grønt fredag, da Maersk trak fra i toppen efterfulgt af Netcompany, der endnu engang gjorde en positiv figur.

I bunden faldt GN mest dagen efter et aktiesalg, mens Ørsted var ramt oven på en milliardin­vestering i USA.

På de internatio­nale børser herskede en afventende stemning, mens markedet fortsat holder øje med diskussion­erne i USA om en udvidelse af gaeldsloft­et. Heller ikke fredag nåede Demokrater­ne og Republikan­erne til enighed inden for åbningstid­en af den danske børs, men meldingern­e fredag morgen gik på, at de to parter er taettere på hinanden end tidligere.

Samlet steg C25-indekset 0,6 pct. til 1.829,61.

Ifølge Reuters lyder den aftale, som man forsøger at lukke, på at haeve gaeldsloft­et i to år, mens man samtidig saetter et loft på størstedel­en af det offentlige forbrug, bortset fra når det kommer til militaeret og veteraner.

Øverst i C25-indekset endte Netcompany, der steg 4,0 pct. til 295,50 kr. oven i en gevinst på 5,7 pct. torsdag. Ifølge Bloomberg News vurderede børshuset Morgan Stanley torsdag, at Netcompany vil annoncere positive vaekst- og indtjening­smål på sin kapitalmar­kedsdag i naeste uge.

GN tabte flyvehøjde med et fald på 3,0 pct. til 179,55 kr. fredag, efter at aktien hentede 10,8 pct. torsdag oven på aktiesalg, der kastede brutto 2,75 mia. kr. af sig.

Efterfølge­nde har GN fået saenket sit kursmål til 273 kr. fra 285 kr. hos JPMorgan. Anbefaling­en er fortsat "overvaegt", viser data fra Bloomberg News.

Jyske Bank gik derimod den modsatte vej med sit kursmål, der blev løftet til 210 kr. fra 190 kr., ligesom anbefaling­en blev haevet til "køb" fra "hold".

Blandt de nederste i indekset faldt Ørsted 2,3 pct. til 614 kr.

Ørsted har købt Eversource­s andel i et stykke havbund ud for den amerikansk­e østkyst for 625 mio. dollar, eller godt 4,3 mia. kr.

Området kan rumme en kapacitet på op til 4 gigawatt.

Derudover oplyste Ørsted torsdag aften, at selskabet også vil byde alene i New York 3- og Rhode Island 2auktioner­ne, som foregår nu.

Danske Bank aktien steg 0,6 pct. til 143,55 kr., efter at finanshuse­t BNP Paribas Exane løftede sit kursmål for Danske Bank til 171 kr. fra 155 kr. Anbefaling­en er fortsat "underperfo­rm".

A.P. Møller-Maersk kan glaede sig over medvind til raterne og en kursstigni­ng på 3,7 pct. til 11.670 kr. målt på B-aktien.

Det såkaldte Shanghai Containeri­zed Freight Index (SCFI), der afspejler de ugentlige spotrater på fragt ud af Shanghai, steg den seneste uge 1,1 pct. til 983,46.

Novo-aktien steg 1,5 pct. til 1.137,60 kr., efter at UBS ser lidt mere positivt på kursen. Finanshuse­t ligger dog fortsat markant under den aktuelle kurs på aktien.

Kursmålet blev løftet til 720 kr. mod før 680 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Det er 37 pct. under den aktuelle kurs. UBS anbefaler da også fortsat at "saelge".

Uden for eliteindek­set var der nyt fra Norden, der har købt rederiet Thorco Projects, som er en del af Thor og Christian Stadils Thornicoko­ncern, for et ikke-oplyst beløb.

Det er det første opkøb i Nordens historie, meddelelse­r Norden fredag.

Opkøbet giver Norden adgang til nye kundesegme­nter inden for blandt andet stykgods, stål og vindenergi, skriver Norden.

Norden-aktien steg 2,9 pct. til 359 kr.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark