Jyllands-Posten

Royale suiter, toprestaur­anter og pool på taget: På fem overdådige hoteller kan du opleve Berlin på første klasse

Selv om der er rigeligt at tage sig til i Tysklands hovedstad, er det rart at kunne sove godt og bekvemt om natten. Og hvis man vil ofre lidt ekstra på overnatnin­gen, kan hoteloplev­elsen ende med at blive naesten så stor som destinatio­nen selv.

- MICHELLE ARROUAS OG TOM NØRGAARD

BRammerne er stilfulde og formelle på verden af i går-facon – akkurat sådan som man kan forvente, når man bor på et af Berlins absolut fornemste hoteller.

erlin har laenge haft ry for at vaere Europas rå og alternativ­e hovedstad, men goth- og technokult­ur, ramponered­e caféer og secondhand­butikker har de senere år fået selskab af utallige toprestaur­anter, et hav af nydelige tredjegene­rations kaffebarer og eksklusive designbuti­kker.

Og hvis penge ikke er en mangelvare, er det også nemt at finde den type hoteller, som man vil huske, laenge efter at rejsen er forbi. Vi har kigget naermere på nogle af de største hoteloplev­elser. 1

The Regent – Liebhaverw­eekend i Mitte Indenfor spiser salonens gaester petit fours til huspianist­ens fortolknin­g af klassiske mestervaer­ker – udenfor er der kort afstand til Unter den Lindens mylder af promenadef­olk, Friedrichs­trasses mondaene varehuse og koldkrigen­s gamle kontrolpos­t ved Checkpoint Charlie, som i dag er en af turisterne­s darlings.

Luksushote­llet The Regent, der er både smukt og altmodisch og emmer af gode gamle dage, har ud over de nydeligt indrettede vaerelser og suiter også en spaafdelin­g samt ikke mindst restaurant­en Fischers Fritz som med sine to Michelinst­jerner er blandt byens bedste spisestede­r.

Bag gryderne på gourmetres­tauranten står siden 2004 stjernekok­ken Christian Lohse, der både behersker klassisk fransk kogekunst og kan finde på at skele til Asien med rundhåndet brug af krydderier som kardemomme og koriander.

Rammerne er stilfulde og formelle på verden af i går-facon – akkurat sådan som man kan forvente, når man bor på et af Berlins absolut fornemste hoteller. Er man gaest på hotellet, er det også her morgenmade­n indtages. Ikke nogen dårlig start på dagen!

Charlotten­strasse 49. ihg.com

2

Das Stue – med udsigt til zoo

I en smuk og statelig bygning, der tidligere husede den danske ambassade, ligger i dag et moderne og sjaeldent elegant luksus-boutiqueho­tel bygget i italiensk marmor. Det var arkitekten bag det prominente varehus KaDeWe, Johann Emil Schaudt (1874-1957), som opførte bygningen i årene 1938-1940. Schaudt blev af sin samtid betragtet som en af de vigtigste arkitekter i Tyskland.

SO/ Berlin Das Stue ligger midt i et af Berlins store ambassadek­varterer – naer Landwehrka­nalen ved Tiergarten og Berlin Zoo. Fra en del af vaerelsern­e er der fri udsigt til både parken og dyrene i den zoologiske have, og hotellet har også sin egen indgang til dyreparken.

Indenfor er indretning­en let og luftigt udført af designeren Patricia Urquiola med originale kunstvaerk­er, der er pebrede som hotellet selv. Både den eksklusive cocktailba­r og den afslappede restaurant med det selvforkla­rende navn The Casual er behagelige steder at slappe af efter en dag med møder eller sightseein­g, og endnu et stort plus er det eksklusive spa- og poolområde, hvor man også kan få en tur i saunaen. Morgenmade­n holder desuden meget højt niveau. Drakestras­se 1. das-stue.com.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark