Jyllands-Posten

Ny nattogsrut­e mellem Berlin og Bruxelles – og Skandinavi­en er på tegnebraet­tet

Trods den stigende efterspørg­sel på togrejser findes der endnu ikke et bredt udvalg af nattog i Europa, men nu åbner rute mellem Belgien og Tyskland med stop i Holland.

- CAMILLA EGEBORG MØLLER

DSB Udland har for nylig meldt om endnu en sommer med stigende salg af togbillett­er. Også i resten af Europa tegner der sig også et tydeligt billede: Det er blevet populaert at gøre rejsen til en del af oplevelsen, og samtidig kan togpassage­rer rejse med bedre samvittigh­ed over for klimaet.

Med de sidste par års rejsekaos i flere lufthavne begynder det at virke tiltalende at kunne laegge sig til rette i en togkupé, falde i søvn til togets monotone lyde og vågne op i en vilkårlig europaeisk storby.

Over store dele af Europa er der således blevet geninveste­ret i nattog i løbet af de seneste år for at gøre rejser til populaere destinatio­ner nemmere og mere klimavenli­ge. Venedig Simplon-Orient-Express tilføjede f.eks. en ny rute fra Paris til Alperne i 2022, mens Royal Scotsman introducer­er nye luksussuit­er i det skotske højland i 2024.

Det belgisk-hollandske jernbanese­lskab blev grundlagt i 2021, og den 25. maj 2023 åbner European Sleeper-ruten mellem Berlin og Bruxelles via Amsterdam. Der er mulighed for at købe billetter på 1. til 3. klasse – fra fuld komfort med privat sovekupé til seksmandsk­upé med almindelig­e saeder.

Turen mellem Berlin og Bruxelles tager knap 12 timer, og prisen for et almindelig­t saede starter ved ca. 350 kr., mens konverterb­are saeder, der ved sengetid kan forvandles til køjer, kan fås fra 580 kr.

Er man på udkig efter en luksuriøs togrejse med topkomfort, kan man booke senge i de såkaldte ”Deluxe” sovekupéer fra omkring 780 kr.

Med stigende flybilletp­riser og inflation kan det ikke gøres meget billigere i luften, og så sparer man tilmed en overnatnin­g.

Det nye nattog fra Bruxelles Midi afgår kl. 19.22 og ankommer til Berlin morgenen efter kl. 6.48 med stop i bl.a. Antwerpen, Rotterdam og Amsterdam.

Den modsatte vej forlader toget Berlin kl. 22.56 og ankommer til Bruxelles kl. 9.27 den følgende morgen.

Hvis man ønsker at rejse videre fra Bruxelles til Storbritan­nien, kan man tage Eurostar-toget videre med ankomst til London midt på dagen.

I 2024 forventes European Sleeper at udvide sit rutenet fra Berlin til både Dresden og Prag.

På deres hjemmeside oplyses det, at der er flere nye nattogsrut­er på tegnebraet­tet med saerligt fokus på Sydeuropa og Skandinavi­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark