Jyllands-Posten

En stemme naer forsvindin­gspunktet

Veteranen Shakin’ HStevens skulle bruge en times opvarmning, før der rigtig kom fut i hans retrorock i Jelling.

- ANDERS HOUMØLLER THOMSEN kultur@jp.dk

ROCK’N’ROLL

SHAKIN’ STEVENS

JELLING MUSIKFESTI­VAL søndag

Jorden rystede bestemt ikke af jubel og trampende fødder, da den aldrende rockstjern­e Shakin’ Stevens kom vinkende på scenen på Jelling Musikfesti­val.

Klokken var 15.17 og fremmødet var behersket. Den walisiske sanger var altså ikke kørt i stilling til en toptjans på den jyske festival, der gør sig i relativt få udenlandsk­e navne – samt et eldorado af danske bands og solister fra alle mulige genrer.

Shakin’ Stevens har også vaeret vidt omkring genremaess­igt i de mange årtier, karrieren har strakt sig over, og han opnåede enorm succes med nobelt rockende familieund­erholdning i firserne.

Musikalsk maelkemand

Masser af lyttere elskede hans tilbagesku­ende og melodisk toptunede poprock – mens andre fnøs foragtelig­t over paenheden og det kaekke glimmer-image og afskrev ham som et kikset retro-faenomen.

Uanset var Stevens en entertaine­r, der var rustet til at overleve i en omskifteli­g branche. Han gik fra at vaere maelkemand til hårdtarbej­dende spraelle/show-mand og lave musik, folk gad lytte til.

Med sit seneste studiealbu­m har den 75-årige sanger endda frembragt et sympatisk udspil om svaere emner. Så Stevens kunne sagtens holde hovedet højt løftet på scenen i den danske provins.

Problemet viste sig isaer at vaere stemmen, der er naer forsvindin­gspunktet. Sangeren

mumlede en del uforståeli­gt til publikum og fremstod desvaerre maerket af alder med en timing, der flere gange ramte helt forbi skiven.

Slid på vokalen

Der blev ellers åbnet udmaerket med en rå og groovy riff-rocker, hvor det naesten var et plus, at den engang så skarpe rockrøst er maerket af tidens grovfil.

Men ellers blev koncerten gevaldigt haemmet af den ujaevne vokal. Det blev ikke bedre af, at Stevens og band var påholdende med at dele ud fra godteposen med velkendte hits.

Der skulle faktisk gå en times spilletid, før der rigtig kom omdrejning­er i løjerne, bl.a. med det slidstaerk­e gamle kopi-hit ”This Ole House”. Det viste sig stadig at vaere beboeligt, og der blev inviteret til gyngende rock’n’roll-party.

Pludselig kom der ild i keyboardet og dans foran scenen. Det var med til at sikre en haederlig slutspurt efter en koncert, hvor tilskuerne havde alt for god plads, og stemningen var mat.

Shakin’ Stevens er en rockens arbejdsman­d, der ofte er blevet latterligg­jort. Men som også er blevet rehabilite­ret for sine evner som hit-leverandør, traditiona­list – og senest som sangskrive­r med meget på hjerte.

Derfor virker det naesten uretfaerdi­gt, at Stevens formentlig runder af meget langt fra karrierens topniveau.

 ?? ?? Shakin' Stevens har tidligere slået på, at der er to typer musik: rock and roll. På Jelling Musikfesti­val manglede han dog fokus og vokal power. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Shakin' Stevens har tidligere slået på, at der er to typer musik: rock and roll. På Jelling Musikfesti­val manglede han dog fokus og vokal power. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark