Jyllands-Posten

Frederik Vesti fører feltet i Formel 2

Frederik Vesti startede og sluttede forrest i Formel 2-løbet i Monaco. Magnussen udgik i Formel 1.

-

Den danske racerkører Frederik Vesti kan for tredje gang i karrieren kalde sig vinder af et Formel 2-løb, niveauet under kongeklass­en Formel 1.

Den 21-årige Vesti triumfered­e søndag formiddag på bybanen i Monaco, og dermed overtager han også førsteplad­sen i løbsserien.

Danskeren havde på forhånd sikret sig en stor fordel ved at vinde kvalifikat­ionen, så han startede forrest på den smalle bane, hvor det er svaert at overhale.

Han forblev i front i hele løbet.

Tidligere på saesonen vandt Vesti Formel 2-løbet i saudiarabi­ske Jeddah, mens han også en enkelt gang i sidste saeson stod øverst på podiet.

Den danske racerkører har et erklaeret mål om at vinde Formel 2 i denne saeson. Han ser det som en forudsaetn­ing for at få en plads i Formel 1 måske allerede naeste år.

Den ambitiøse målsaetnin­g er godt på vej til at blive indfriet. Efter 5 af 13 grandprixe­r fører Vesti i stillingen med 89 point. Franske Théo Pourchaire har 84 point, mens japaneren Ayumu Iwasa er nummer tre med 69 point.

Regn drillede i Formel 1

Haas satsede og tabte, da Kevin Magnussen søndag et par omgange før afslutning­en kørte i pit og udgik af

Formel 1-grandprixe­t i Monacos gader.

Danskeren var nummer 14, da regnen begyndte at falde efter godt 50 af 78 omgange, og Haas lod Magnussen blive laenge på banen, mens alle andre kørte i pit. Magnussen erkendte dog, at han selv pressede på for at blive på banen.

»Da teamet bad mig om at køre ind, fik jeg sagt: "Hvad hvis der kommer rødt flag?". Det så jeg som en god chance,« sagde han til TV3+ om det kiksede sats.

Den forsvarend­e verdensmes­ter, Max Verstappen, førte fra start til slut i Monaco. For kun anden gang i saesonen blandede et andet hold sig i top-2. Aston Martins Fernando Alonso blev toer, mens franske Esteban Ocon sikrede sig sin karrieres tredje podieplads.