Jyllands-Posten

Ambitiøs vaekstplan har givet dansk modehus internatio­nalt gennembrud

Den danske tøjvirksom­hed Dea Kudibal er fortsat blandt de mindre virksomhed­er – men ambitioner­ne er store. Målet er hurtigt at nå en omsaetning over 300 mio. kr. gennem en strategi med fokus på vaekst, salg ude i verden og investerin­g i organisati­onen.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Salget i en lille dansk modevirkso­mhed er på to regnskabså­r tredoblet og har nu nået 93 mio. Ambitionen lyder på fortsat vaekst og et mål om fem år at passere de 300 mio. kr. i omsaetning.

Tøjvirksom­heden Dea Kudibal A/S, der bl.a. er kendt for silkekjole­r og farvestrål­ende print, har eksisteret i 20 år. Siden 2020 er strategien lagt om – og med fokus på vaekst samt øget salg ude i verden. I spidsen for den plan står adm. direktør Tina Raasteen,

der blev ansat i 2020 og siden har haft opgaven med at styrke tøjselskab­et.

»Det her er en virksomhed med masser af potentiale., og vi lagde, da jeg begyndte en ambitiøs vaekstplan for tre år frem. Vi har nået det mål på to år. Så det er et tjek på vejen, men vi stopper ikke her. Slet ikke,« siger Tina Raasteen.

Designer fortsat aktionaer

Hun har tidligere i erhvervska­rrieren haft chef- og lederposte­r i en raekke andre og meget større virksomhed­er inden for forbrugsgo­der og mode. Det bl.a. hos By Malene Birger, Estée Lauder samt BeckSönder­gaard.

Men hun valgte at skifte til den noget mindre tøjvirksom­hed skabt af designer Dea Kudibal. Hun er fortsat hovedaktio­naer og kreativ ansvarlig i selskabet opkaldt efter hende selv.

Dea Kudibal A/S har netop praesenter­et regnskab for 2022, der viser vaekst, så bruttofort­jenesten er steget med 7 mio. kr. til 21. Resultatet før skat voksede til 3,9 mio. kr. mod 3 mio. kr.

Den danske modebranch­e over det billige tøj og lige under de kendte luksusmaer­ker. Der dyster Dea Kudibal bl.a. med andre danske designmaer­ker som eksempelvi­s Stine Goya samt Baum und Pferdgarte­n.

Top fem er planen

»Vi skal nå en placering i top fem i Skandinavi­en inden for premium segmentet i løbet af de naeste fem år. Der er ikke så mange spillere, men vi skal arbejde fokuseret. På trods af et noget presset detailmark­ed i 2023 fortsaette­r vi vaeksten,« siger Tina Raasteen.

Som led i vaekstplan­en har selskabet investeret i både organisati­onen med flere medarbejde­re, så antallet nu er 28, pr, marketing og it.

Salget er dog løftet af en bevidst satsning på at styrke maerket internatio­nalt, og det har øget salget i både Europa og Norden.

»Vi har de seneste par år som alle andre vaeret udfordret af både pandemien og i fjor global usikkerhed samt inflations­krise med alt, hvad det har indebåret. Alligevel er det lykkedes for os at vokse med en klar strategipl­an og et staerkt team samt ambitiøse mål. Her er det en klar prioritet at komme laengere ud internatio­nalt,« fortaeller Tina Raasteen.

Fart i onlinehand­el

Hun fastslår, at Dea Kudibal i 2022 har haft hastig vaekst på alle markeder, hvor Tyskland, Storbritan­nien og Danmark er de tre største. Det både med salg gennem forhandler­e – førende modebutikk­er og stormagasi­ner samt onlinespil­lere.

»Vi har desuden her i 2023 udvidet med USA. Det får vi glaede af i 2024. Vi har udvidet både markeder og kanaler. Da jeg kom til, var der stort set ikke onlinehand­el, så det har vi nu fået i fart. Både i eget regi og på store, digitale markedspla­dser. I kraft af det er vi nu på 17 markeder i Europa, og online udgør 30 pct. af salget,« siger Tina Raasteen.

Vi er nu på 17 markeder i Europa, og online udgør 30 pct. af salget. ADM. DIREKTØR TINA RAASTEEN, DEA KUDIBAL

Kunder bliver yngre

Modeselska­bet har som led i strategien bl.a. udvidet kollektion­erne, så fra at vaeret et slags nichemaerk­e inden for silke og isaer kjoler til nu at have alle typer tøj til kvinder.

»Vi har et brand, der skiller sig lidt ud. Tidligere var vores kundegrupp­e blandt forbrugern­e fra 45-50 år og op, men de bliver nu yngre og yngre. Det er en balance, så vi skal ikke miste de trofaste, eksisteren­de forbrugere, men samtidig forny os. I dag er den typiske kunde fra 35 år og op. Det i takt med at designet har udviklet sig,« mener Tina Raasteen. Hun fortsaette­r:

»Vi har fokus på at fastholde maerkets dna og overføre dette på nye kategorier. Det er afgørende i et marked, hvor der jo ikke mangler udbud af tøj. Tvaertimod.«

 ?? ?? Tina Raasteen har som adm. direktør lagt en vaekstplan for Dea Kudibal A/S. Foto: Stine Bidstrup
Tina Raasteen har som adm. direktør lagt en vaekstplan for Dea Kudibal A/S. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark