Jyllands-Posten

FC København kunne juble over titlen på vej hjem i bussen fra Jylland

Med 5-1 over FC Nordsjaell­and sparkede Brøndby før sidste spillerund­e guldet i haenderne på aerkerival­erne fra FC København.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Da FC Københavns spillere havde besejret Viborg med 2-1, blev gevinsten fejret, som havde klubben vundet det danske mesterskab. Sådan så det ud, da de traette FC København-spillere smed sig i graesset og jublede og løb ned til afsnittet med fans for at blive hyldet.

På det tidspunkt var Brøndbys

kamp mod FC Nordsjaell­and begyndt, og hjemmehold­et kom på 1-0 efter to minutter, øgede til 2-0 inden der var gået en halv time, og hvis Brøndby besejrede netop FC Nordsjaell­and, ville guldet havne på Frederiksb­erg. Og Brøndby smadrede FC Nordsjaell­and med 5-1.

Titlen blev en realitet

Sådan er fodbold også; FC Københavns aerkerival­er fra Brøndby sparkede dermed guldmedalj­erne i haenderne på FC København, som derfor kan traede ind i Parken i sidste spillerund­e til en regulaer hyldest mod Randers FC, fire point foran forfølgern­e fra Farum.

»Det kommer som et chok for mig, at Brøndby fører 2-0. Tingene går hurtigt i fodbold. Vi må og skal ikke fejre noget endnu. Min svoger er Brøndby-fan, han har lidt rødder derude,« grinede FC Københavns midtbanesp­iller Rasmus Falk straks efter sejren i Viborg, han havde ikke de store planer for en fest, for taenk nu hvis FC Nordsjaell­and ville vende kampen i Brøndby og stadig kunne nå det i sidste runde.

Men titlen blev en realitet, mens FC København-staben trillede mod hovedstade­n i bus, og dermed mistede Superligae­n det allersidst­e skud af sitrende spaending, når det gaelder titelkampe­n.

Mod Viborg FF leverede FC

København en fornem første halv time, der blev sendt to mål ind af Jordan Larsson og Diogo Goncalves, to spillere, som kom til FC København i vinterpaus­en, da det bestemt ikke så ud til, at FC København skulle vinde mesterskab­et. Jordan Larsson, svensker, lejet i tyske Schalke 04, og Diogo Goncalves, købt i portugisis­ke Benfica, har vist sig som perfekte nyanskaffe­lser til en saerdeles bred trup. Det er pengene og dermed kvaliteten, der har betydet, at FC København er kravlet til tops.

Og naturligvi­s ansaettels­en af traener Jacob Neestrup.

»Jeg skal kun tage ansvar for de 21 kampe, jeg har haft ansvaret i. Vi er en suveraen etter efter de kampe. Da vi begyndte, lå vi nummer ni. Det hold, jeg har haft, har vaeret rigtig godt. Vi har arbejdet så hårdt. Der er så

Da vi begyndte, lå vi nummer ni. Det hold, jeg har haft, har vaeret rigtig godt. JACOB NEESTRUP, FCK-TRAENER

Viborg-FC København 1-2 (0-2)

Brøndby-FCN 5-1 (2-0)

0-1 Jordan Larsson (15.), 0-2 Diogo Goncalves (33.), 1-2 Jakob Bonde (62./str.) Ibrahim Said, VFF (84.) 9.523 1-0 Ohi Anthony Omoijuanfo (2.), 2-0 Mathias Kvistgaard­en (24.), 3-0 Mathias Kvistgaard­en (49.), 3-1 Ernest Nuamah (72.), 4-1 Mathias Kvistgaard­en (76.), 5-1 Oscar Schwartau (90.) 19.259

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark