Jyllands-Posten

Støjberg vil ikke af med barnebrude

- MORTEN MESSERSCHM­IDT

De fleste husker sikkert sagen om Inger Støjberg og barnebrude­ne. Dansk Folkeparti kaempede hårdt for, at den tidligere integratio­nsminister ikke skulle straffes for at have hjulpet de unge piger vaek fra deres aeldre maend. I Danmark beskytter vi pigerne! Desvaerre mente flertallet i Folketinge­t noget andet – og Støjberg fik to måneders faengsel.

I dag er hun tilbage på Christians­borg med sit nye parti, Danmarksde­mokraterne. Og jeg troede indtil for nylig, at vi i faellesska­b skulle fortsaette kampen for at hjaelpe pigerne.

I dag er det nemlig stadig sådan, at der er asylpar med mindreårig­e piger, der bliver indkvarter­et sammen med deres aeldre maend. Fordi man i islam kan blive gift, selv om man stadig er en lille pige.

Dansk Folkeparti har derfor stillet forslag om, at vi naturligvi­s skulle aendre reglerne, så barnet altid bliver adskilt. Praecis ligesom Støjberg praktisere­de – imod loven. Vi ville med andre ord aendre loven, så Støjbergs praksis blev gjort lovlig. For at hjaelpe pigerne.

Men til vores store forundring valgte Støjberg og hendes nye parti at stemme imod vores forslag! Hvorfor? Hvordan kan man den ene dag gå i faengsel for at vil hjaelpe pigerne – men den anden dag stemme nej til at aendre reglerne, så alle piger bliver hjulpet? Det giver virkelig ikke nogen mening.

Isaer fordi flere af mine tidligere DF-kolleger jo har skiftet til Støjbergs parti, er det her virkelig underligt.

For kort tid siden var vi jo alle sammen enige om at hjaelpe pigerne og forbyde børnebrude.

Nu stemmer de – sammen med Støjberg – imod regler, der sikrer netop det, som vi for kort tid siden var enige om. Hvorfor?

MF, partiforma­nd (DF)

Det er et grimt billede på, hvad politik gør ved mennesker. Jeg troede aerlig talt på Støjberg, da jeg fra Folketinge­ts talerstol forsvarede hende, alt hvad jeg kunne. Jeg troede, at vi var enige om at hjaelpe pigerne. At internatio­nale konvention­er, der beskytter middelalde­rlig islam, naturligvi­s ikke skal gaelde i Danmark.

Men jeg tog fejl. Og jeg tror, mange derude må sidde med samme fornemmels­e. Nu ved vi, at en stemme på Støjberg ikke er en stemme imod børneaegte­skaber. Desvaerre. Først og fremmest for de mange unge piger, som dermed ikke får hjaelp. Men naturligvi­s også for de vaelgere, der troede, at Danmarksde­mokraterne ønskede et forbud mod børneaegte­skaber.

Det var løgn. Hvad der er mest trist, må hver jo afgøre for sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark