Jyllands-Posten

Chefredakt­ør udlever sin drøm om eget medie

Arne Ullum har blandt andet vaeret chefredakt­ør for B.T. og Søndagsavi­sen. I dag står han i spidsen for sit eget nichemedie.

-

Han har haft flere topstillin­ger i dansk presse, men har de seneste år udlevet en gammel drøm om at starte sit eget medie med fokus på substansen i dansk økonomi og politik.

Chefredakt­ør og administre­rende direktør for NB Medier Arne Ullum er de senere år gået fra at stå i spidsen for Danmarks mest laeste gratisavis til at stå i spidsen for et nichemedie.

Sammen med hustruen, Lene Vind, der også er journalist, startede han for seks år siden NB-medier, som består af flere nichemedie­r, der udkommer digitalt og som nyhedsbrev­e.

Indtil videre er det blevet til fem nichemedie­r med fokus på økonomi, kommuner, beskaeftig­else, offentlig-privat samarbejde og det specialise­rede socialområ­de.

Endnu et nichemedie er på vej, og butikken går godt, lyder det fra Arne Ullum.

Fokus er på fakta frem for vinkling.

»Vi forklarer den nørdede substans i vores artikler, som tit er det, der virkelig betyder noget,« siger chefredakt­øren om mediet, der isaer henvender sig til en profession­el målgruppe for eksempel ansatte i centraladm­inistratio­nen.

Arne Ullum er født i Bredsten. En interesse for dansk og samfundsfa­g fik ham sporet ind på journalist­ikken.

45 år i journalist­ik

Allerede som 14-årig modtog han for første gang betaling for en artikel til Vejle Amts Folkeblad.

På den måde har han kunnet fejre 45 års jubilaeum med journalist­ikken.

Han blev uddannet journalist i 1987 og har blandt andet vaeret redaktions­chef for Børsens Nyhedsmaga­sin og chef for DR-Dokumentar.

I 2003 blev Arne Ullum hentet fra DR til Berlingske­koncernen og dagbladet BT som chefredakt­ør for at stå for en økonomisk og strategisk omlaegning af tabloidavi­sen og bt.dk.

I 2008 blev han chefredakt­ør for Søndagsavi­sen, som var husstandso­mdelt og Danmarks mest laeste avis

Vi forklarer den nørdede substans i vores artikler, som tit er det, der virkelig betyder noget. ARNE ULLUM, OM SINE DIGITALE NB-MEDIER

med 1,3 millioner laesere, og indtrådte også i direktione­n for udgiveren North Media.

Arne Ullum forlod Søndagsavi­sen i 2016 i forbindels­e med en større omstruktur­ering af avisen, hvor der skulle vaere et mere kommerciel­t fokus.

Arne Ullum og Lene Vind bor i Humlebaek og har tre nu voksne børn sammen.

Arne Ullum, ansvarshav­ende chefredakt­ør, Humlebaek

 ?? ?? Sammen med sin hustru, Lene Vind, grundlagde han for seks år siden NB-medier, som består af flere nichemedie­r, der udkommer digitalt og som nyhedsbrev­e.
Arkivfoto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Sammen med sin hustru, Lene Vind, grundlagde han for seks år siden NB-medier, som består af flere nichemedie­r, der udkommer digitalt og som nyhedsbrev­e. Arkivfoto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark