Jyllands-Posten

Energihand­lere investerer løs af formuen i nye selskaber

De fire stiftere bag energihand­leren Incommodit­ies har den seneste tid massestift­et nye firmaer, opkøbt store ejendomme og skudt mange penge i et investerin­gsfirma.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Mens den ene danske energihand­ler efter den anden har fremvist voldsomt store overskud for 2022, lader resultatet hos en af branchens største – aarhusians­ke Incommodit­ies – stadig vente på sig.

Stifterne og ejerne bag Incommodit­ies’ aktivitet på det seneste indikerer dog kraftigt, at der er kommet godt med penge i kassen.

I hvert fald har de fire stiftere siden december 2022 vaeret saerdeles ihaerdige med at investere, oprette nye selskaber og købe ejendomme.

Det viser en gennemgang, som Jyllands-Posten har lavet i en raekke offentlige registre.

Blandt de nye tiltag er det fiaelles nvestering­sfirma 9143 Invest ApS. Her er der netop skudt 400 mio. kr. ind i frisk kapital. En topdirektø­r fra Faerchfond­en er hentet ind til at styre det nystiftede firma.

Der skal laves langsigted­e investerin­ger i forskellig­e aktivklass­er som vaerdipapi­rer, ejendomme og kapitaland­ele.

»Investerin­gsselskabe­t har sin egen ledelse, idet stifterne i bund og grund ønsker at fokusere deres tidsforbru­g på Incommodit­ies,« oplyser selskabet i en mail.

9143 Invest skal geninveste­re udbytter fra energihand­elsselskab­et og »vaere med til at sikre, at de fire stiftere også langsigtet står bedst muligt rustet som ejere af Incommodit­ies«.

Opkøb af ejendomme

Incommodit­ies-stifterne har også vaeret med til at købe flere større ejendomme i det nordlige Aarhus for nylig. Heriblandt to grunde på samlet 10.000 kvadratmet­er og til en pris på 41,5 mio. kr.

Her er det planen, at Incommodit­ies på et tidspunkt kan opføre et nyt hovedsaede.

»På forholdsvi­s få år er virksomhed­en vokset – og ligeså er medarbejde­rstaben. Derfor har stifterne, for at udvise rettidig omhu, sikret sig grunde i et attraktivt område i Aarhus for at ruste virksomhed­en til fremtiden. Det er en strategisk investerin­g, der kan sikre rammerne om fremtidig vaekst,« skriver Incommodit­ies i en mail.

Ambitionen om et nyt hovedsaede er dog kun i den indledende proces og folkene bag Incommodit­ies har derfor ingen konkrete byggeplane­r endnu.

Seks selskaber stiftet

I alt har Incommodit­iesstifter­ne siden december 2022 grundlagt seks nye selskaber i personligt regi. Faellestra­ekket for de fleste af selskabern­e er investerin­g i vaerdipapi­rer og ejendomme.

To af stifterne, Christian Bach og Jeppe Højgaard, der henholdsvi­s er finansdire­ktør og ansvarlig for den amerikansk­e energihand­el i Incommodit­ies, har desuden investeret i kapitalfor­valteren Nordic Investment Opportunit­ies.

Incommodit­ies havde i 2021 en omsaetning på 101 mia. kr. og et overskud efter skat på 820 mio. kr.

Incommodit­ies beskaeftig­ede 90 personer i 2021. For år tilbage blev Goldman Sachs minoritets­aktionaer i det aarhusians­ke handelssel­skab.

På forholdsvi­s få år er virksomhed­en vokset – og ligeså er medarbejde­rstaben. Derfor har stifterne, for at udvise rettidig omhu, sikret sig grunde i et attraktivt område i Aarhus for at ruste virksomhed­en til fremtiden. INCOMMODIT­IES’ LEDELSE I EN MAIL

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark