Jyllands-Posten

Jesper Buch får sit bedste afkast siden Just Eat

Sidste år tjente Treetops Trading over 30 mio. kr. efter skat.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Ricki Kjeldsen er naermest ikke til at skyde igennem.

På få år har den danske ivaerksaet­ter og hans makker Dennis Povlsen opbygget en millionfor­retning, der bliver ved med at imponere. Ivaerksaet­terduoen står bag selskabet Treetops Trading, der producerer bl.a. terrasser, hegn og akustikløs­ninger. På tre år er selskabet vokset fra naermest ingenting til en fremstorme­nde forretning med serieinves­tor Jesper Buch som medejer.

Han har tidligere fortalt, at selskabet er blandt hans fem bedste investerin­ger.

Nu er størstedel­en af Treetops Trading solgt i en stor handel.

Den irske byggekonce­rn Kingspan Group, der er børsnotere­t og forhandler byggemater­ialer i mere end 70 lande, overtager i forbindels­e med handlen 75 pct. af Treetops Tranding. Det betyder, at både Jesper Buch og Dennis Povlsen forlader ejerkredse­n. Ricki Kjeldsen fortsaette­r som adm. direktør og ejer de resterende 25 pct. af selskabet.

Mindske ejerkredse­n

»De fleste selskaber, som Kingspan Group opkøber, overtager de 100 pct. Derfor har det handlet om at gøre ejerkredse­n mindre, og vi er alle meget tilfredse. Det er helt vildt, at vi har fået muligheden for at få en så kaempestor spiller med. Vaekst koster penge, og fordi vi fortsat vil vokse, har vi behov for likviditet og sparring,« siger Ricki Kjeldsen.

Han fortaeller, at Treetops Trading laenge har haft et ønske om at saelge en del af virksomhed­en.

I forbindels­e med handlen vil selskabet få tilført et millionbel­øb. Hverken Ricki Kjeldsen eller den øvrige ejerkreds vil komme det naermere. Ligesom prisen for handlen også er ukendt.

Parterne understreg­er, at handlen først går igennem, når den er godkendt af konkurrenc­emyndighed­erne.

»Vanvittig, dejlig rejse»

»Det er helt vildt, hvad vi har vaeret i stand til på bare tre år. Det stikker helt af og har vaeret en vanvittig, dejlig rejse,« siger Jesper Buch, der ejer 19 pct. af Treetops Trading gennem sit personlige holdingsel­skab.

»Jeg kom ind på et godt tidspunkt og vil på ingen måde bremse hans (Ricki Kjeldsens red.) videre faerd. Det ville vaere grådigt og helt forkert. Selvfølgel­ig ville jeg gerne have vaeret med videre, men jeg kan på ingen måde tillade mig ikke at vaere tilfreds«.

Jesper Buch vil ikke løfte sløret for, hvor meget han har smidt i virksomhed­en, men understreg­er, at det var til en »meget taknemmeli­g« vaerdiansa­ettelse.

»Jeg kan ikke naevne nogen tal, men det er et meget, meget voldsomt exit. Efter Just Eat er det formentlig mit største afkast,« siger Jesper Buch.

Treetops Trading fik Jesper Buch som medejer i 2020. Det skete naermest ved et tilfaelde, da investoren skulle have ny terrasse og kontaktede selskabet, der holder til i Vamdrup. I den forbindels­e blev han så vild med konceptet, at han besluttede sig for at investere i selskabet bag.

Ricki Kjeldsen stiftede Treetops Trading i 2011 og fik siden Dennis Povlsen som medejer.

Treetops Trading saelger til 22 forskellig­e lande.

Indenfor få år forventer selskabet at omsaette for milliarder.

 ?? ?? Sammen med Dennis Povlsen står Ricki Kjeldsen bag virksomhed­en Treetops Trading. Jesper Buch, købte sig ind i virksomhed­en i 2020. Arkivfoto: PR/Tree Trops
Sammen med Dennis Povlsen står Ricki Kjeldsen bag virksomhed­en Treetops Trading. Jesper Buch, købte sig ind i virksomhed­en i 2020. Arkivfoto: PR/Tree Trops

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark