Jyllands-Posten

Nu må der gerne snart komme lidt modvind

Kan det gå for godt? Tegnene på opbremsnin­g i økonomien har fortaget sig i det nye år, og egentlig ville milde svaghedste­gn vaere kaerkomne.

- PALLE SØRENSEN

Der er fart på derude. Senest kunne vi konstatere, at beskaeftig­elsen steg med 4.800 personer i marts, og dermed var der ingen tegn på opbremsnin­g på arbejdsmar­kedet.

Man skal naermest have luppen frem for at se eftervirkn­ingerne af krigen i Ukraine, den rekordstor­e udhuling af købekrafte­n og de voldsomme rentestign­inger, som vi var vidne til sidste år. Festen er ovre i dele af økonomien, men den fortsaette­r ufortrøden­t andre steder. Det samlede billede er, at dansk økonomi fortsat er brandvarm.

Spørgsmåle­t er så, om det bør vaekke glaede eller bekymring? For ja, mange folk, der har stået på kanten af arbejdsmar­kedet, har formentlig fået en chance for at få foden inden for. En gevinst af de helt store, både menneskeli­gt og økonomisk.

Men det er desvaerre også sådan med fester, at varer de for laenge, kan de give alvorlige tømmermaen­d.

Cheføkonom i Nykredit

Lander vi ikke blødt, så skal politikern­e trykke hårdere på bremsen. Hellere før end siden. PALLE SØRENSEN, CHEFØKONOM, NYKREDIT

I øjeblikket holder de fleste økonomer fast i, at vi kommer til at lande blødt med meget behersket vaekst og stigende ledighed i en årraekke. Og det med god grund, bl.a. fordi de stigende renter først med forsinkels­e gnaver i danskernes privatøkon­omi og virksomhed­ernes investerin­gslyst.

Andre haelder til, at det bliver mere dramatisk, og at vi ser ind i en naert foreståend­e recession. Mens kun ganske få peger på, at vi slet ikke lander i de kommende par år. Og aerligt talt er det første klart at foretraekk­e.

For hvis økonomien ikke bremser op, kan regningen blive langt større. Laeren fra historiebø­gerne synes at vaere, at laengereva­rende overophedn­inger sjaeldent går

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark