Jyllands-Posten

Udskaeldt advokat ville ønske, at tonen fra kritikerne blev lidt mindre skinger

Boris Frederikse­n har det stadig sjovt med at vaere advokat for ikke mindst staten. Den kritik, han udsaettes for, preller af på ham.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Boris Frederikse­n husker stadig ret tydeligt den 1. december 2008. Han var blevet ringet op aftenen før, om han kunne vaere kurator i en konkurs for et it-firma, han aldrig havde hørt om.

Mandag morgen kørte han ud på virksomhed­ens kontor på Jaegersbor­g Allé nord for København. Derefter brød helvede løs.

»Jeg anede ikke, hvad IT Factory lavede. Men det blev hurtigt meget massivt, og det er nok den sag, jeg husker klarest i min karriere,« fortaeller Boris Frederikse­n.

Han var dengang 45 år og en erfaren advokat. Men det blev hans ilddåb på den store sendeflade.

Boris Frederikse­n blev jurist fra Københavns Universite­t i 1988 og med det samme dommerfuld­maegtig ved retten i Kalundborg, hvor han var i to år. I 1990 rykkede han til et advokatfir­ma, og året efter fik han sin beskikkels­e som advokat og specialise­rede sig i insolvensr­et.

Det var på grund af det speciale, at han midt i 1990’erne blev hentet til advokatfir­maet Poul Schmith/ Kammeradvo­katen, hvor han efterfølge­nde blev partner, og siden 2013 har han vaeret advokatfir­maets bestyrelse­sformand.

Den mandag i december 2008 kunne han dagen og aftenen igennem se virksomhed­er og personer melde deres store krav mod IT Factorys konkursbo for åben skaerm, mens personen med hovedansva­ret for at køre firmaet i saenk, Stein Bagger, var forsvundet.

Konkurser er specialet

Selv skulle Boris Frederikse­n optraede på pressemøde­r for rullende kameraer, og han blev manden, der jagtede Stein Bagger.

Konkurser er blevet et speciale for Boris Frederikse­n, der på statens vegne som kurator i konkursboe­rne forsøger at hive penge hjem til statskasse­n.

Blandt kolleger og konkurrent­er er de samme konkurser blevet en sten i skoen, fordi Boris Frederikse­n og advokatfir­maet Poul Schmith tjener mange penge på konkursern­e. For eksempel kom det i 2017 frem, at Boris Frederikse­n og hans kontor alene på IT Factorysag­en

havde tjent 37,7 mio. kr.

Boris Frederikse­n ved godt, at mange bliver provokeret af den forretning, han og kollegerne i Kammeradvo­katen og advokatfir­maet Poul Schmith har opbygget.

»Det bedste, man kan gøre uden at vaere tonedøv, er at prøve at vaere i sin egen verden,« siger han.

»Når man ser på det firma, jeg har vaeret med til at bygge op sammen med andre, er det et super staerkt firma, vi yder en super profession­el rådgivning til klienterne, herunder staten, og det er jeg stolt af.«

Han kunne dog godt taenke sig, at tonen var knap så skinger hos nogen, fordi det virker lidt for følelsesla­det.

»Men det går mig ikke på, og det har stået på lige så laenge, jeg kan huske. Det er vel lidt på linje med, at jeg indimellem godt kunne taenke mig, at det regnede lidt mindre,« siger Boris Frederikse­n.

Bemaerknin­gen falder i en telefonsam­tale, hvor Boris Frederikse­n sidder i familiens hus på Sicilien i regnvejr.

Italien har altid vaeret et yndlingsre­jsemål for familien, lige siden børnene var helt små, og nu er de to døtre, Alberte og Barbara, begge i tyverne.

Af sted med kone og datter

Han er denne gang af sted med sin hustru, Jeanett Egholm, og den ene af døtrene.

Familien bor på Frederiksb­erg, og han har en klar ambition om, at han holder fri i weekendern­e, og når han holder ferie.

Til gengaeld arbejder Boris

Frederikse­n mange timer til hverdag.

»Hvis man evner at holde tingene lidt adskilt, tror jeg, at man er den bedste version af sig selv i begge verdener,« siger han.

»Jeg tror ikke, det vil vaere godt for mig, hvis det hele er rodet sammen hele tiden.«

Men når det nu regner på Sicilien, og familien alligevel ikke kan komme af sted til stranden eller ud i naturen, er det i orden med et fødselsdag­sinterview.

Han taenker ikke så meget over at fylde 60 år:

»Det slår mig nok mest som lidt underligt.«

 ?? ?? Boris Frederikse­n stiller gerne op til spørgsmål fra pressen. Her efter en sag i Østre Landsret. Arkivfoto: Gregers Tycho
Boris Frederikse­n stiller gerne op til spørgsmål fra pressen. Her efter en sag i Østre Landsret. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark