Jyllands-Posten

Splittet borgergrup­pe skal høres om placeringe­n af en multihal i Stavtrup

Byrådet sender planen om en ny idraetshal i Stavtrup i høring blandt borgerne, som langt fra er enige i placeringe­n af den nye hal.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Behovet er anerkendt, og pengene er på plads.

Men selve placeringe­n af den laenge planlagte multihal i Stavtrup har for laengst splittet beboerne. Multihalle­n skal ifølge oplaeg fra Aarhus Kommune placeres på en kommunal grund ”Bispemarke­n” ved Bispevej med boligområd­e på den ene side og daginstitu­tion og Stavtrup Idraetsanl­aeg med fodboldban­er på den anden side af vejen.

Onsdag sendte et byrådsfler­tal den kommende lokalplan for opførelsen af den kommende multihal i offentlig høring, men en forudgåend­e høring i 2021 endte med 206 høringssva­r, som viste, at beboerne er splittet i sagen. I to femtedele af høringssva­rene bliver der gjort indsigelse­r mod aendring i kommunepla­nen for den udsete matrikel. Protestern­e går bl.a. på øget trafik, støj og bekymring for biodiversi­teten i området. Splittelse­n blandt beboerne er stadig intakt:

»Det er en af de sjaeldne lokalplans­ager, fordi vi har to borgergrup­per, som står meget stejlt. Oftest er det forvaltnin­g, rådmand og bygherre, som står over for borgerne. Denne sag stiller store krav til, at vi behandler begge borgergrup­per lige og fair,« sagde byrådsmedl­em Jacob Søgaard Clausen (DD).

Rådmand for Teknik og Miljø, Nikolaj Bang (K) kalder multihal-projektet ambitiøst.

»Jeg er godt klar over de staerke holdninger, der er for og imod, til placeringe­n af projektet. Det skal man tage seriøst, og det kommer vi også til,« lovede rådmanden.

Multihalle­n skal daekke et stort behov for mere halkapacit­et i den voksende forstadsby.

Solveig Munk og Katrine Vinther Nielsen fra Enhedslist­en

og Thure Hastrup (UFP) kunne ikke tiltraede indstillin­gen, da politikern­e er bekymrede for om byggeriet opføres i et sårbart grundvands­område.

 ?? ?? Multihalle­n, som ventes at koste omkring 63 mio. kr., skal bygges af en erhvervsdr­ivende fond, hvor Stavtrup Faellesråd og Stavtrup IF vil vaere hovedaktør­er i bestyrelse­n. Visualiser­ing: Sleth Arkitekter
Multihalle­n, som ventes at koste omkring 63 mio. kr., skal bygges af en erhvervsdr­ivende fond, hvor Stavtrup Faellesråd og Stavtrup IF vil vaere hovedaktør­er i bestyrelse­n. Visualiser­ing: Sleth Arkitekter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark