Jyllands-Posten

Mens Aarhus’ øjne hviler på ham, hjaelper han camerounsk­e børn i skole

Det helt store samtaleemn­e blandt fodboldfan­s i Aarhus er Yann Bisseck. Tyskeren har imponeret stort på banen, men udenfor har han andre ting at se til. Hvert år hjaelper han sammen med sin far børn i skole i farens hjemland Cameroun.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Yann Bisseck havde egentlig taget en pause fra journalist­ers spørgsmål.

Med to kampe, måske tre hvis man ender på en fjerdeplad­s, tilbage af saesonen vil han hellere koncentrer­e sig om at gøre saesonen faerdig, end han vil koncentrer­e sig om, hvad der skal ske efter. Selvom det er det, de fleste AGF-fans gerne vil vide.

Da han blev bekendtgjo­rt med, hvad han skulle snakke med Jyllands-Posten om inden Randers-kampen, sagde han alligevel ja til en snak.

Yann Bisseck har imponeret i AGF i en sådan grad, at han på alle måder ligner en spiller, der har vokset sig for stor til lille Danmark, og tirsdagens kamp mod Randers FC kan dermed blive tyskerens sidste udekamp for AGF.

Men udenfor banen er han anderledes motiveret.

Den tyske u21 landsholds­spiller med camerounsk­e rødder sender sammen med sin far 50 børn i skole i Cameroun hvert år.

Et projekt, som Yann Bissecks far satte i søen, allerede inden Bisseck blev født.

»Han er en ansvarlig mand. Siden han nåede så langt i et fremmed land på et andet kontinent, vil han gerne give noget tilbage til det land, hvor han selv voksede op. Så han begyndte at sende penge til Cameroun for at sende børn i skole, og det gør han

Det er omkring 50 børn om året, min far sender i skole, og det håber jeg, vi sammen kan fordoble eller måske tredoble. YANN BISSECK

stadig. Det er stadig hans egen ide, men siden han fortalte mig det, var jeg solgt på ideen,« siger Yann Bisseck.

10 søskende

Ifølge en rapport fra World Bank lavet i 2020 er Cameroun et forholdsvi­st økonomisk stabilt land i forhold til andre centralafr­ikanske lande, men det fremgår dog, at 37,5 pct. af landets befolkning lever under fattigdoms­graensen.

»De penge, vi tjener her, er markant større end i fattige lande. Jeg siger ikke, at man skal sende en million euro afsted – 200 euro om måneden er allerede meget, og man kan sende 10 børn i skole med det beløb,« siger Bisseck.

Den 22-årige tysker bryder sig ikke om at snakke om penge og kommer ikke ind på det praecise beløb, han donerer, men han understreg­er, at sagen er vigtig for ham.

»Når jeg er så privileger­et, at jeg er blevet profession­el fodboldspi­ller og samtidigt har lyst til at hjaelpe, så vil jeg gøre det. Først skal man kunne tage sig af sig selv, men en naturlig tanke, der kommer efter det, er at give noget tilbage. Min fars familie er meget stor, han har 10 søskende, og der var ikke meget økonomisk overskud til samtlige 11 børn. Det er omkring 50 børn om året, min far sender i skole, og det håber jeg, vi sammen kan fordoble eller måske tredoble.«

En fantastisk tid

Spørgsmåle­t er, om det mål er muligt, når man spiller i AGF og Aarhus. Eller om man skal til en større liga, en større klub for virkelig at kunne gøre en forskel. Svaret er enkelt ifølge Bisseck.

»Det er lige meget, hvor du spiller, så laenge det er en stor liga – ligesom Superligae­n. Det er klart, jo bedre liga, du kommer til, jo større er pengene selvfølgel­ig også, men man kan sagtens spille i Aarhus og i Danmark og stadig tjene mere end rigelig penge til at hjaelpe andre. Det er jeg ret så sikker på, andre vil give mig ret i.«

Tirsdagens kamp i mod Randers FC markerer samtidigt saesonens sidste udekamp for AGF og Yann Bisseck, og dermed kan tyskeren se tilbage på snart to år i den hvide trøje.

»Jeg var meget skadet i starten af min tid i AGF, så mange mennesker forventede ikke, at jeg ville udrette noget stort, og jeg havde brug for en chance for at blive mine skader kvit, forsøge at få spilletid, og så forsøge at spille så godt, som jeg vidste jeg kunne. Det er gået godt, og jeg har overgået mine forventnin­ger denne saeson. Jeg har kun to kampe tilbage af saesonen, men jeg kan bare sige, at tiden her i klubben har vaeret fantastisk og...«

Yann Bisseck gør holdt i sin talestrøm, inden han siger:

»Jeg kan sige mere efter de sidste to kampe, for nu skal vi holde fokus.«

 ?? ?? Yann Bisseck har hjulpet AGF til at kaempe med om medaljer. Udenfor banen hjaelper han børn. Foto: Ernst van Norde
Yann Bisseck har hjulpet AGF til at kaempe med om medaljer. Udenfor banen hjaelper han børn. Foto: Ernst van Norde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark