Jyllands-Posten

Pernille Weiss overvejer sin fremtid efter fyring

-

De Konservati­ves medlem af Europa-Parlamente­t, Pernille Weiss, vil »nu bruge den naeste tid på at overveje, hvad jeg gør herfra«.

Det skriver hun i et opslag på det sociale medie Twitter, efter De Konservati­ve tirsdag meddelte, at hun ikke bliver genopstill­et til naeste europaparl­amentsvalg.

De Konservati­ves formand, Søren Pape Poulsen, har desuden opfordret Pernille Weiss til at traekke sig helt fra Europa-Parlamente­t.

Ifølge en intern undersøgel­se foretaget af partiet har arbejdsmil­jøet under Weiss i Bruxelles ført til sygemeldin­ger pga. stress og opsigelser. En raekke tidligere ansatte under Weiss har medvirket i undersøgel­sen og beskrevet episoder om »mobning, ydmygelser og trusler«.

Pernille Weiss skriver i sit opslag, at hun »er meget ked af de oplevelser, de tidligere medarbejde­re har givet udtryk for«:

»Når det er sagt, vil jeg gerne understreg­e, at jeg ikke genkender den beskrivels­e af mig, som nogle af mine tidligere medarbejde­re, hvoraf flere nu arbejder for andre partier, kommer med. Det er heller ikke det billede, som mine nuvaerende medarbejde­re beretter om.«

Videre lyder det bl.a. fra europaparl­amentarike­ren, at ingen af de tidligere medarbejde­re »officielt eller til mig har klaget over min ledelse eller deres arbejdsfor­hold«.

Weiss har siddet i EuropaParl­amentet siden valget i 2019, hvor hun var De Konservati­ves spidskandi­dat.

Partiet fik ifølge Søren

Pape de første henvendels­er fra tidligere ansatte af Weiss i marts. Inden da havde der vaeret rygter om et dårligt arbejdsmil­jø på Pernille Weiss’ kontor i Bruxelles sidste år.

»Vi hørte lidt på vandrørene. Men når der ikke var nogen, der stod frem, hvad gør man så? Ja, så kontaktede vi selvfølgel­ig Pernille Weiss og sagde, at vi hørte de her rygter og spurgte hende ind til det. Hun afviste noget som helst om det, og da der ikke var nogen, som stod frem, var det svaert at komme videre med. Men det kom der så her i marts. Og i det sekund satte vi en undersøgel­se i gang,« siger Søren Pape.

De Konservati­ve har ikke ekskludere­t Pernille Weiss trods sagerne. Det kan partiet ikke ifølge vedtaegter­ne, siger Søren Pape Poulsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark