Jyllands-Posten

Er det arrogant at vaere dygtig FCK-traener? Svaret er åbenlyst

Jacob Neestrup har haft stor andel i, at det danske mesterhold for andet år i traek er FC København. Og hans ansvar er at vinde, ikke underholde.

- KLUB FCK FCM FCN OB BIF VFF AGF LBK SIF AaB RFC JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk ACH

Øjnene borede sig ind. Jacob Neestrup var uhyre koncentrer­et,. Han skulle efter sejren på 2-1 over Viborg FF svare på spørgsmål, inden han fik vished for, at FC Nordsjaell­and havde tabt til Brøndby og dermed mandag sikret FC København mesterskab­et.

Blandt andet et om, hvorvidt det skulle vaere lidt bøvlet at komme så langt, som

FC København var kommet?

»Nae, det synes jeg ikke. Kig på stillingen efter de 21 kampe, som jeg har haft ansvaret i. Jeg må bare sige: prøv at se, hvor mange point vi har ned til FC Nordsjaell­and, AGF, Brøndby og Viborg. Vi er en fuldstaend­ig suveraen etter i de 21 kampe,« sagde Jacob Neestrup mandag aften, inden bussen trillede hjem til mesterskab­sfejring i hovedstade­n.

Jacob Neestrup blev ansat i storklubbe­n i september. To dage forinden havde FCK tabt 1-2 i Herning til FC Midtjyllan­d. FCK’s traener var Jess Thorup, FC Midtjyllan­ds hed Albert Capellas.

Han, Jacob Neestrup, er 35 år, på alder med en gennemruti­neret superligas­piller, men trods sin i traenersam­menhaeng unge alder i stand til at lede en stor flok individual­ister og ikke mindst få dem til at arbejde mod samme mål.

Og så er han saerdeles bevidst om sine egne evner, han er klaedt på til enhver lejlighed og naturligvi­s havde han siddet og kigget på, hvor mange point, FC København

At det så er FCK, der er løbet med det hele, mesterskab og pokaltitel, kan ikke viske indtrykket af en af de mest medrivende saesoner i dansk fodbold vaek.

har hentet i den tid, han har vaeret chef traener. Selvfølgel­ig har han det.

Og naturligvi­s havde han behov for at få det ud, forklare, at FC København i de 21 kampe, han har vaeret traener, er en klar nummer et målt op mod konkurrent­erne i mesterskab­sspillet. FC Københavns snit er over to, i de 21 Neestrup-kampe har klubben fået 46 point. Naermeste forfølger i slutspille­t er FC Nordsjaell­and, hvis i øvrigt endnu yngre traener, 34-årige Johannes Hoff Thorup, i de 21 runder har fået 34 point. Brøndby, Viborg og AGF ligger på henholdsvi­s 32, 31 og 31 point.

Vigtige investerin­ger

Er det arrogant at vaere en dygtig traener i FC København? Nae, da ikke når man i den grad har noget at have det i. FC København var for laengst dømt ude at titelraese­t, i flere kredse endda medaljestr­iden, da Jacob Neestrup tog over.

Han er udmaerket klar over, at han har et godt hold, en bred trup og bag sig en sportschef, der er villig til at investere i eksempelvi­s to udenlandsk­e angribere af høj kvalitet som svenskeren Jordan Larsson og portugiser­en Diogo Gonçalves, som indtil for få uger siden ikke havde spillet en naevnevaer­dig rolle hos FC København. Larsson har lavet tre mål i sine tre seneste ligakampe, Gonçalves fire styks.

Ansaettels­en af to saerdeles højtlønned­e fodboldspi­llere i vinterpaus­en er det greb, FC København kan foretage sig i modsaetnin­g til stort set hovedparte­n af konkurrent­erne, bortset måske fra FC Midtjyllan­d, som vi lige vaelger at se bort fra i denne sammenhaen­g, da klubben er med i nedrykning­sspillet.

Langt hen ad vejen har Superligae­n i denne saeson levet af, at netop FC Midtjyllan­d og FC København bumlede afsted og lod konkurrent­er stikke af og overhale dem. Det har ansporet de mindre klubber, da de pludselig kunne se åbninger og chancer for at vinde noget.

At det så er FC København, der er løbet med det hele, mesterskab og pokaltitel, kan ikke viske indtrykket af en af de mest medrivende saesoner i dansk fodbold vaek.

At FC København med en smal sejr i Viborg og med assistance fra aerkerival­erne Brøndby kunne lade sig kåre som dansk mester mandag aften og dermed smadrede en gysersønda­g for de neutrale observatør­er, er de fløjtende ligeglade med i FC København. Fodbold handler om at vinde. Dét er Jacob Neestrups ansvar. Ikke at underholde.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark