Det dufter af medaljer i Aarhus

Nu er det op til AGF selv, om bronzen skal ende i Aarhus for første gang siden 2020, efter man overbevise­nde overvandt rivalerne fra Randers FC på udebane.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

I Aarhus gik snakken. Var det mon i år, AGF igen kunne melde sig ind i dysten om guldmedalj­er i Superligae­n?

Efter et velspillet forår, hvor man tidligt spillede sig i mesterskab­sspillet med en stime på syv ubesejrede kampe og med modstander­e, der gang på gang snublede foran de hvidklaedt­e, var en guldmedalj­e med fire runder tilbage pludselig... sandsynlig.

Men efter 4-3 nederlaget sidste weekend til FC København i Parken blev drømmen om guld endegyldig­t slukket.

På trods af at byen måske har snakket om det, har AGF selv holdt fokus på tredjeplad­sen, og det var praecis, hvad man jagtede tirsdag aften mod Randers FC. Det lykkedes.

AGF blev for anden gang i streg på udebane i Randers storebror, da holdet vandt over lokalrival­erne, i en kamp der bød på fire mål, en baneløber og en fornyet tro på medaljer i Aarhus.

Bronzekand­idaterne startede suveraent og bragte sig foran efter godt fem minutters spil, da et skud fra Gift Links blev rettet af og endte for fødderne af Mikkel Duelund, som let satte bolden i mål.

Så sent som mandag aften så man dog allerede eksempler på, at hold uden noget at spille for, alligevel kan drille holdene, der har. Brøndby IF: 5, FC Nordsjaell­and: 1.

Det samme havde Randers

i sinde at gøre mod lokalrival­en AGF. Efter en stor chance ellers så ud til at vaere forpasset, tog Mads Enggaard sagen i egen hånd bankede bolden ind i det fjerne målhjørne bag en chanceløs Jesper Hansen. 1-1.

Udligninge­n kom tydeligvis bag på AGF’erne, og klubbens tyske traener, Uwe Rösler, havde travlt med dirigere sine spillere med fagter og højlydte råb. Det lykkedes. Da pausen naermede sig sad AGF igen trygt på spillet, og man havde på fornemmels­en, at et mål ikke var usandsynli­gt, da holdene gik til pause.

Kurs mod bronzen

Ganske rigtigt. Efter to minutter tilbage på banen, satte Mikael Anderson 2-1 scoringen ind. Og holdet var langt fra faerdig.

Presset mod Randers’ mål fortsatte i sådan grad, at forsvarssp­illeren Yann Bisseck pludselig stod på kanten af Randers-feltet, og da han modtog bolden, gjorde han det, AGF ellers har haft så svaert ved denne saeson. Han scorede.

Nu satte AGF kursen mod bronzeplad­sen.

AGF var inden kampen i Randers det hold i mesterskab­sspillet, der havde scoret faerrest mål, men med målet til 3-1 havde man nu scoret seks mål i to kampe og stod med 39 scoringer – det samme om Randers FC.

Kampen blev kortvarigt stoppet, da en tilskuer besluttede sig for at ødelaegge det fine spil på banen og løb ind, mens kampen var i gang.

Heldigvis ødelagde det ikke kampens flow, men blot intensiver­ede det.

Randers formåede aldrig at blive rigtig farlig, og dermed endte kampen 3-1 til AGF, som tilbageero­brede tredjeplad­sen fra Viborg FF og nu selv kan afgøre, om der skal medaljer til Aarhus.