Jyllands-Posten

Målmaskine­n fra GOG ved naesten ikke, hvordan man taber

Emil Madsen, topscorer i den danske liga og i Champions League, har kun tabt knap fire gange pr. saeson i løbet af de seneste 12 år.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Emil Madsen er nødt til lige at taenke sig om en ekstra gang.

Hvordan reagerede du så, når du tabte en kamp som teenager, lyder spørgsmåle­t til håndboldst­jernen fra GOG, og det er fair nok, at svaret ikke returneres prompte.

Han kan ikke fremkalde mange minder om nederlag. For der er naesten ingen. I sin tid som ungdomsspi­ller tabte den i dag 22-årige Emil Madsen kun lidt over fem kampe.

I samme periode blev han dansk mester som både U10-, U12-, U14-, U16- og U18-spiller, men hvad betyder de manglende nedture for ham som sportsmand i dag?

Det tygger højrebacke­n lidt på i sin bil fra Odense mod Gudme – på vej til den sidste traening før onsdagens første DM-finale mod rivalerne fra Aalborg.

»Jeg har nok vundet flere kampe end de fleste. Det er der fordele og ulemper ved. Det har givet mig en staerk vinderment­alitet, så jeg i dag vil braekke benet for en sejr. Det er min opdragelse, og sådan ser jeg mig selv,« siger Emil Madsen.

Jeg er ikke i et superhumør efter nederlag, jeg er stadig meget indebraend­t, men jeg er blevet bedre til at bearbejde nederlaget, kigge indad og finde de taktiske løsninger frem mod naeste kamp. EMIL MADSEN, GOG

»Omvendt er der også meget laering i nederlag. Det giver også noget på sigt.«

Et haesblaese­nde år

Emil Madsen er et af de varmeste navne i herrehåndb­olden. Spørg bare målmaenden­e i ind- og udland. Han er topscorer i både den danske liga og i Champions League med sammenlagt godt 230 mål i 51 kampe, og for nylig fik han debut på Nikolaj Jacobsens landshold.

Debuten i rødt og hvidt kom ovenpå et noget naer haesblaese­nde år med personlig succes drysset ud over bl.a. et dansk mesterskab, to pokalfinal­er, Champions League-kvartfinal­er mod Barcelona – og snart venter endnu en finale.

»Jeg går faktisk ikke op i, hvem der scorer målene. Ja, jeg er altid på jagt efter scoringer, for det giver selvtillid, en god følelse i kroppen og noget at bygge på.

Men jeg går op i at udvikle mig og holdet – og vinde kampe.«

Det sidste er han lykkedes med. Foruden sine få nederlag som ungdomsspi­ller har han som seniorspil­ler også sneget sig forbi byger af nederlag.

Der findes ingen officiel statistik, men en optaelling af GOG’s kampe siden Emil Madsens førstehold­sdebut i 2020 viser, at han maksimalt har tabt 35 gange i de godt 170 kampe i alle turneringe­r. Med andre ord har han fra 10-årsalderen og 12 år frem – groft optalt – kun tabt ca. 40 kampe. Det svarer til knapfire nederlag pr. saeson.

»Jeg er ikke i et superhumør efter nederlag, jeg er stadig meget indebraend­t, men jeg er blevet bedre til at bearbejde nederlaget, kigge indad og finde de taktiske løsninger frem mod naeste kamp. Engang taenkte jeg bare, at alt var lort, når vi indimellem tabte.«

Déngang som ungdomsspi­ller spillede Emil Madsen på hold med bl.a. Simon Pytlick. Dengang scorede Madsen f.eks. 35 mål over tre kampe til U14-DM på hjemmebane.

»Vi følte altid, at vi var ét år foran de andre. Jeg husker en kamp, hvor vores traener sagde, at vi skulle vinde med over 30 mål. Det var mentalitet­en. Vi skulle vinde så stort som muligt. Det er selvfølgel­ig sjovere at vinde taette kampe, men dengang var det også bare fedt at lave en masse mål og vinde stort.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark