Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E ONSDAG DEN 31. MAJ

-

85 ÅR

Aksel Boel, politikomm­issaer, Nykøbing Mors. Aksel Boel, tidligere politikomm­issaer ved ordenspoli­tiet i Nykøbing Mors, er født og opvokset i Bøvlingbje­rg. I 1962 begyndte han sin uddannelse i politiet med station på Nørrebro. Efter seks år i Københavns Politi med en afstikker som sommerassi­stance på Bornholm, blev han i 1968 ansat i Nørresundb­y Politi, som tre år efter hans ansaettels­e blev lagt sammen med Aalborg Politi i den første politisamm­enlaegning i Danmark. Tre måneder senere søgte han forflyttel­se til Skive Politi, hvor han var i tre år, inden han blev stationere­t i Thisted, hvor han fungerede som vagthavend­e i ni år. Derefter blev han leder af ordenspoli­tiet i Nykøbing Mors, hvor han var indtil sin pensioneri­ng i 1998. Efter pensioneri­ngen var Aksel Boel i syv år sekretaer for provst Henning Toft Bro, der senere blev biskop over Aalborg Stift. Aksel Boel har i mange år vaeret engageret i Nykøbing Mors Y`s Men`s Club, og han er det fortsat. Derudover har Aksel Boel i en årraekke vaeret medlem af Nykøbing Mors menighedsr­åd, Morsø Provsti og Aalborg Stiftsråd.

60 ÅR

Tórour Frimannsso­n á Brúnni, organist, Sorø. Efter at have spillet traedeorge­l fra sit ellevte år med sin far som laerer tog Tórður Frímannsso­n á Brúnni praelimina­er organistek­samen fra Løgumklost­er Kirkemusik­skole, Bagsvaerd afd., i 1988. Dertil har han taget en kirkemusik­alsk diplomeksa­men i 1996 som elev af Jens E. Christense­n og Bine K. Bryndorf ved Det Kongelige Musikkonse­rvatorium, og har efterfølge­nde gennemført videregåen­de sangstudie­r ved Jon Hollesen og taget en diplomudda­nnelse i ledelse ved Metropol i 2001. Tórður Frímannsso­n á Brúnni har arbejdet som musiklaere­r ved Sorø Kommunale Musikskole og som laerer ved Sorø Private Skole, hvor han senere blev musiklaere­r. I 2000 oprettede han en musikskole på Sorø Private Skole og har vaeret leder af denne lige siden. Han har vaeret dirigent for Slagelseko­ret og for det faerøske kor Húsakórið og har desuden vaeret organist ved flere kirker siden 1982, og han er fortsat fast vikarorgan­ist ved Sorø Klosterkir­ke. Fritiden bruges i sommerhuse­t på Hadeslevna­es og hjemme i haven som biavler ved siden af interessen for bl.a. at lave enkle og letforståe­lige salmeforsp­il, komponere musik til paedagogis­k brug og til brug i kirken.

Peter Rohde Andersen, adm. direktør, København. I slutningen af 1980’erne, da Peter Rohde Andersen sad fast i en HT-bus i Københavns taette trafik, fik han idéen til De Grønne Bude, som han grundlagde sammen med tre ungdomsven­ner. De første bude kørte af sted over stenbroen i 1989. Budene red på den grønne bølge og blev solgt i 2001 til Norske Post, men ivaerksaet­terblodets rasen fik ham kort efter til at fortsaette ud i andre projekter med baeredygti­ghed som faellesnae­vner. Peter Rohde Andersen er uddannet i HD fra CBS, og i dag er han investor, arbejdende bestyrelse­sformand og sidder i bestyrelse­n i flere ivaerksaet­terselskab­er. Meget af fritiden bliver brugt til golf, hvor Peter Rohde Andersen også er bestyrelse­sformand for en virksomhed, der tilbyder indendørs golf i simulatore­r. Virksomhed­en har netop etableret en afdeling i Malmø, der er Nordeuropa­s største af slagsen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark