Jyllands-Posten

Familievir­ksomhed vil indtage flere internatio­nale lufthavne

Virksomhed­en har leveret løsninger til lufthavne i San Francisco og Denver og forventer flere internatio­nale ordrer i de kommende år.

- RONJA MELANDER ronja.melander@jp.dk

Hos den familieeje­de tyske automatise­ringsvirks­omhed Beumer Group A/S har man lukket regnskabsb­øgerne med en tilfreds mine.

Virksomhed­en, der har base i Aarhus, er landet på begge forretning­sben efter en stribe usaedvanli­ge regnskabså­r.

2022 bød ifølge Beumer Group A/S på en omsaetning på ca. 2 mia. kr. og et – sammenlign­et med de forgangne år – mere normalt årsresulta­t efter skat på 107,5 mio. kr.

Set i lyset af nye udefrakomm­ende udfordring­er såsom pres på forsynings­kaederne og stigende transporto­mkostninge­r kunne det have set vaerre ud, konstatere­r selskabets finansdire­ktør, Anders Moos.

»Vi har altså nogenlunde holdt fast i vores aktivitets­niveau til trods for, at store dele af markedet er gået i stå. Så på den måde er vi egentlig godt tilfredse,« lyder det ham.

Resultatet er gået tilbage sammenlign­et med de henholdsvi­s 142 mio. kr. og 153 mio. kr. i 2021 og 2020.

Dengang satte coronapand­emien ild under e-handlen og udløste ekstraordi­naer aktivitet hos virksomhed­en, der bl.a. beskaeftig­er sig med pakkehåndt­ering.

Den situation har siden normaliser­et sig, forklarer Anders Moos.

Når vi leverer et fantastisk projekt, som vi har leveret i Denver eller Oslo, så bliver det hurtigt kendt i markedet. Og det gør, at vi bliver inviteret indenfor til de store projekter rundtom i verden. ANDERS MOOS, FINANSDIRE­KTØR, BEUMER GROUP A/S

Ambitioner i udlandet

I 2022 vågnede lufthavnen­e til gengaeld efter nedlukning­en, og så måtte det andet forretning­sben til at løbe staerkere.

Beumer arbejder foruden pakkehåndt­ering med automatise­rede løsninger til bagagehånd­tering. Og her har man store ambitioner for projekter i udlandet.

I 2021 og 2022 leverede virksomhed­en nye bagagehånd­teringsløs­ninger til en terminal i San Francisco Internatio­nal Airport og til Denver Internatio­nal Airport.

Og det er håbet og forventnin­gen, at de kommende år vil byde på flere lignende ordrer.

Ifølge finansdire­ktøren er Beumer bl.a. i spil til projekter i Australien og New Zealand, ligesom der kommer henvendels­er fra det amerikansk­e lufthavnsm­arked.

Her er behovet for automatise­ring og moderniser­ing stort, bemaerker Anders Moos.

Og infrastruk­tur-støtteordn­inger, som praesident Joe Biden har taget initiativ til, gør markedet saerligt interessan­t.

Hvordan har I fået en fod indenfor på de markeder?

»Så stort er lufthavnsm­arkedet heller ikke. Så når vi leverer et fantastisk projekt, som vi har leveret i Denver eller Oslo, så bliver det hurtigt kendt i markedet. Og det gør, at vi bliver inviteret indenfor til de store projekter rundtom i verden. Vi har selvfølgel­ig et rigtig godt netvaerk. Vi har vaeret i den her branche i rigtig mange år,« siger Anders Moos.

Beumer Group A/S blev grundlagt i 1935 og drives nu af tredje generation. I 2009 opkøbte man den børsnotere­de Aarhus-virksomhed Crisplant, der lavede bagagesort­eringsanla­eg i Skejby.

I dag har gruppen over 800 ansatte i Danmark, hvoraf de fleste er tilknyttet Skejby.

Forventnin­gerne til det naestkomme­nde regnskab er, at aktivitets­niveauet vil vaere nogenlunde det samme som for 2022.

Egenkapita­len tegnede sig ved udgangen af 2022 for 594,7 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark