Jyllands-Posten

Danmarks naeststørs­te bilforhand­ler

-

projekter og nået vigtige milepaele og kan praesenter­e et tilfredsst­illende resultat for året,« skriver bestyrelse­sformand Anders Karl Bruun i årsberetni­ngen.

Flere usikkerhed­s-faktorer

Når koncernen kalder regnskabet for tilfredsst­illende, så skyldes det, at der i løbet af 2022 var stor usikkerhed på investerin­gsmarkeder­ne, forsynings­knaphed i bilprodukt­ionen, stigende inflation og faldende forbrugert­illid.

Altsammen faktorer, der smittede af på bilsalget og investerin­gsafkastet.

K.W. Bruun & Co. består af en raekke dattersels­kaber, der enten har at gøre med direkte salg og forhandlin­g af biler, en ejendomspo­rtefølje, en investerin­gsarm samt autovaerks­teder som Quickpoint, en tjeneste kaldet Bilabonnem­ent og en online portal for salg af brugte biler.

Senest har koncernen også etableret Classic Car House, der skal vaere et såkaldt oplevelses­univers for bilentusia­ster og tilbyde relevante arrangemen­ter og mulighed for køb af klassiske biler, bilopbevar­ing samt vaerksted med speciale i klassiske biler.

»Omsaetning­en i koncernen faldt i 2022 med 17 pct. Koncernen kan for 2022 praesenter­e et tilfredsst­illende resultat før skat på 872 mio. kr., som med et fald på 47 pct. i forhold til 2021 samlet set ligger inden for forventnin­gerne, som var et resultat på 700-1.000 mio. kr.,« skriver koncernen.

I år forventer K.W. Bruun & Co. en omsaetning på 9-10 mia. kr. og et samlet overskud på 750-1.000 mio. kr. før skat.

I K.W. Bruun vil 2022 blive husket som et af de mest udfordrend­e år i nyere tid. ANDERS KARL BRUUN, BESTYRELSE­SFORMAND, K.W. BRUUN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark