Jyllands-Posten

Bestseller­ejer skyder millioner i kunstig intelligen­s

Virksomhed­en Sentispec vil mere end fordoble antallet af medarbejde­re og rykke ind på nye markeder.

- RONJA MELANDER ronja.melander@jp.dk

Den unge it-startup Sentispec har hentet en tocifret millioninv­estering, som skal få danskudvik­let teknologi ud over rampen i endnu flere lande.

Investerin­gen på samlet 25 mio. kr. kommer fra fonden Foundermen­t, som har Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen som medejer, samt fra People Ventures.

Midlerne skal isaer gå til at skalere vaeksten og udbrede kendskabet til Sentispec, der i dag er til stede i seks lande med sin teknologi. Den er baseret på kunstig intelligen­s og målrettet logistikbr­anchen.

»Helt grundlaegg­ende har vi med en industri at gøre, som er enormt homogen og enormt konkurrenc­epraeget. Det er meget svaert at differenti­ere sig. Der kommer vi med nogle vaerktøjer, som hjaelper vores kunder med at optimere deres kvalitet over for deres kunder, samtidig med at de sparer en masse tid,« forklarer ejer og adm. direktør Andreas Claudi.

Lavpraktis­k omsaetter virksomhed­en videodata fra kameraer, der optager arbejdspro­cesserne, til statistikd­ata. Det kan f.eks. hjaelpe med automatise­ring af lageroptae­lling, at finde forsvundne varer og effektivis­ere fyldningen af containere og lastbiler.

Eksempelvi­s kan et kamera på en gaffeltruc­k holde øje med, hvornår den samler en palle op, og om den rigtige palle bliver laesset på den rigtige bil.

Hurtig optaelling

»Vi har en kunde, der servicerer Nike. Hvis en Nike-palle bliver vaek, så kommer den ikke ud i butikken. Så bliver der solgt Puma-sko i stedet for. Og så mister man sin kunde, ikke? Så vi er kommet dertil nu, hvor vores logistikku­nder bruger os som en differenti­erende faktor. Både i at fastholde deres eksisteren­de kunder, men også i at saelge til nye kunder.«

Ved manuel lageroptae­lling kan man taelle 50-75 paller i timen, forklarer Andreas Claudi. Med Sentispecs løsning kan man taelle 3.000, lyder et andet eksempel.

Andreas Claudi er uddannet datalog med speciale i kunstig intelligen­s og robotter og stiftede virksomhed­en i 2020, men gik ifølge stifteren først for alvor i gang med at saelge løsningen i 2022.

Sentispec har kontorer i København, Aarhus, Vejle og Oxford og har foruden Danmark og Storbritan­nien også aktivitete­r i Tyskland, Belgien, Polen, Sverige og Finland.

Ambitionen er at komme til at daekke Nordamerik­a, hele Europa og Sydøstasie­n, forklarer Andreas Claudi.

En del af investerin­gen skal også bruges til videreudvi­kling af produktern­e.

»Vi har så mange idéer, at du tror, det er løgn,« siger Andreas Claudi, der bl.a. kigger på løsninger til at måle luft på pallelagre for at kontroller­e, om kapacitete­n er udnyttet godt nok.

Vi har så mange idéer, at du tror, det er løgn. ANDREAS CLAUDI, EJER OG ADM. DIREKTØR SENTISPEC

Flere ansaettels­er

Virksomhed­en har i dag 12 medarbejde­re, men skal udvide til ca. 30 i løbet af de kommende omtrent 18 måneder.

Det er virksomhed­ens anden investerin­gsrunde på et år. Foundermen­t kom ind i første runde, mens People Ventures er ny i investorkr­edsen. De øvrige investorer er Morten Ditmer, stifter af Ditmer A/S, samt Troels Riisbrich

Underlien, der er medejer af e-handelsvir­ksomheden Vertica.

Sentispec havde i sit seneste regnskabså­r 2022 et årsresulta­t efter skat på ca. minus 1,2 mio. kr.

Flere investerin­ger

Ifølge Andreas Claudi ville virksomhed­en i princippet vaere i stand at tjene penge ved udgangen af dette år. Men alt, der ligner overskud, bliver geninveste­ret i salg og udvikling.

»Vi vil accelerere virksomhed­en så hurtigt som muligt med venturekap­ital for at kunne komme så hurtigt som muligt ud og bidrage med vaerdi i hele verden,« siger han.

 ?? ?? En del af investerin­gen kommer fra fonden Foundermen­t, hvor erhvervsma­nden Anders Holch Povlsen er medejer. Fonden investered­e også i virksomhed­en i 2022. Arkivfoto: Jens Dresling
En del af investerin­gen kommer fra fonden Foundermen­t, hvor erhvervsma­nden Anders Holch Povlsen er medejer. Fonden investered­e også i virksomhed­en i 2022. Arkivfoto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark