Jyllands-Posten

Maersk endte i toppen af et afventende eliteindek­s

-

Maersk-aktierne solede sig tirsdag i toppen af det danske C25-indeks, hvor det altoversky­ggende tema fortsat var det amerikansk­e gaeldsloft.

»Maersk stiger på regnskabsn­yheden fra den franske shippingko­ncern CMA CGM,« siger Sydbanks afdelingsd­irektør Ole Kjaer Jensen og fastslår, at markedet fortsat afventer den endelige aftale om gaeldsloft­et i USA.

Aftalen mangler endnu at blive stemt igennem i Kongressen­s to kamre.

Herhjemme lukkede C25-indekset med et fald på 0,61 pct. til 1.818,28.

»Det er ikke, fordi der er nogle selskaber, der skiller sig voldsomt meget ud fra maengden. De, der var i fokus i sidste uge, traekker stadig lidt opmaerksom­hed,« siger Mads Zink, som er chefhandle­r i Danske Bank.

Netcompany fortsatte sin positive tendens med forventnin­gen om, at der torsdag kommer positive vaekst- og indtjening­smål på selskabets kapitalmar­kedsdag. Derudover fik GN analytiker­nyt med både et løftet og et skåret kursmål.

I toppen af C25-indekset endte Maersk, efter at B-aktien steg 1,6 pct. til 11.860 kr. Den danske transportk­oncern fik konkurrent­nyt fra den franske shippingko­ncern CMA CGM, som efter dansk børslukket­id fredag meldte om »ekstremt solide« tal for 1. kvartal trods markant tilbagegan­g i forhold til samme kvartal sidste år.

Men 1. kvartal ser også ud til at blive det bedste af årets fire kvartaler, da normaliser­ingen af fragtmarke­det fortsaette­r, lød det fra det franske selskab. 1. kvartal bød på et fald i omsaetning­en hos Maerskriva­len på 30,2 pct. til 12,7 mia. dollars og et fald i driftsresu­ltatet, ebitda, på 61,3 pct. til 8,9 mia. dollars.

Netcompany havde vind i sejlene på den danske børs i sidste uge, og den tendens varede ved tirsdag, mens handlerne ser frem mod kapitalmar­kedsdagen på torsdag. Aktien steg 0,1 pct. til 295,70 kr.

Det skete efter plusser på henholdsvi­s 4,0 pct. og 5,7 pct. torsdag og fredag i sidste uge. Fremgangen blev hentet i kølvandet af en analyse fra finanshuse­t Morgan Stanley, som vurderede, at der er en god chance for, at selskabet vil praesenter­e positive vaekst- og indtjening­smål på kapitalmar­kedsdagen.

Blandt sidepapire­rne sikrede fodboldhol­det F.C. København sig mandag det danske mesterskab, og det smittede positivt af på ejeren, Parken Sport & Entertainm­ent, tirsdag. Aktien steg 1,5 pct. til 104,50 kr. Sejren giver adgang til den økonomisk lukrative Champions League-turnering, der udløser et større trecifret millionbel­øb, hvis fodboldklu­bben spiller sig videre.

Rederiet DFDS fik vigtig afklaring fra Tyrkiet, efter at siddende praesident Recep Tayyip Erdogan henover weekenden har genvundet magten i landet i forbindels­e med den anden valgrunde. Landet er et af rederiets største og vigtigste markeder, som DFDS har stor tiltro til, fortalte topchef Torben Carlsen til Børsen efter valgafgøre­lsen. DFDS barsler med at overtage selskabet Ekol Logistics i landet, og flere opkøbsmuli­gheder kan komme i spil. DFDS-aktien faldt 0,3 pct. til 256,60 kr.

Tilbage i eliteindek­set fik GN løftet kursmålet for aktien til 225 kr. fra 215 kr. hos finanshuse­t Oddo. Anbefaling­en forblev uaendret "outperform", fremgik det af Bloomberg News. Modsat nedjustere­de DNB sit kursmål til 230 kr. fra 250 kr., imens anbefaling­en blev fastholdt i positive "køb". Aktien endte i bunden af C25 efter et faldt 3,2 pct. til 173,80 kr.

»Faldet skal ses i lyset af, at aktien performede godt i sidste uge, efter at selskabet offentligg­jorde sin kapitalpla­n,« påpeger Mads Zink.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark