Jyllands-Posten

FLØJKRIGEN I ENHEDSLIST­EN:

-

I august 2022 udsendte Enhedslist­en en pressemedd­elelse med budskab om samarbejds­problemer mellem de tre medlemmer af partiets byrådsgrup­pe i Aarhus. Det fremgik, at de tre byrådsmedl­emmer arbejdede på at finde »det faelles fodslag«, bl.a. gennem et konflikthå­ndteringsf­orløb, for at få samarbejde­t mellem dem til at køre.

Forløbet slog fejl, og i februar i år besluttede Enhedslist­en Århus’ kommunebes­tyrelse, som er bindeledde­t mellem medlemmern­e af venstreflø­jspartiet og de tre byrådsmedl­emmer, at dele byrådsgrup­pen i to.

De ca. 700 lokale medlemmer af partiet i Aarhus fik en forklaring om, at beslutning­en blev truffet »på baggrund af den seneste tids uenigheder i Enhedslist­en Århus«.

I slutningen af februar meldte Thure Hastrup sig ud af partiet. Han er nu løsgaenger, men danner byrådsgrup­pe med Katrine Vinther Nielsen.

Tirsdag meddelte Katrine Vinther Nielsen, at hun har meldt sig ind i SF.

Enhedslist­en i Aarhus har vaeret praeget af konflikter i flere år, bl.a. om budgetforh­andlinger. Siden foråret 2022 har der i pressen vaeret beskrivels­er af intern chikane, spidskandi­daten Laura Bryhl har af samme årsag trukket sig fra byrådsarbe­jdet, mens tidligere byrådsmedl­em Viggo Jonasen i maj 2022 blev ekskludere­t.

for Katrine Vinther Nielsens valg, hvor formand for SF Aarhus Søren Kronborg Pedersen udtaler:

»Gennem den nuvaerende byrådsperi­ode, og gennem Katrines arbejde inden for fagbevaege­lsen, har vi i de sidste år haft et godt konstrukti­vt samarbejde med Katrine. Samarbejde­t har vist, at Katrine både er en super dygtig politiker med en klar agenda inden for velfaerdso­mråderne, og samtidig en politiker, der ønsker at indgå i et konstrukti­vt

politisk arbejde med fokus på de resultater, vi sammen kan opnå til gavn for velfaerden og den grønne dagsorden«.

JP Aarhus vil gerne spørge Katrine Vinther Nielsen om, hvorfor hun vaelger at skifte lige nu samt, hvorfor hun ikke overdrager sit mandat til Enhedslist­en, som partiets vedtaegter foreskrive­r, når en folkevalgt forlader partiet. Men Katrine Vinther Nielsen meddeler, at hun henviser til pressemedd­elelsen og ikke har yderligere kommentare­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark