Jyllands-Posten

Martin Scorsese vil lave en film om Jesus

Efter en privat audiens hos pave Frans vil den kendte filminstru­ktør gå i gang med at arbejde på en film om Jesus Kristus.

- MORTEN HØEBERG MORTENSEN morten.mortensen@jp.dk

Historien om Jesus er nok en af verdens mest berømte fortaellin­ger. Nu skal den måske snart fortaelles af en af verdens mest berømte fortaeller­e.

Den amerikansk­e stjerneins­truktør Martin Scorsese har nemlig proklamere­t, at han vil påbegynde arbejdet på en film om Jesus Kristus.

Det har han ifølge det amerikansk­e medie Variety fortalt på et pressemøde i vatikansta­ten i den forgangne weekend.

»Jeg har svaret på pavens appel til kunstnere på den eneste måde, jeg kan: Ved at udtaenke og skrive et manuskript til en film om Jesus. Og jeg skal til at gå i gang med at lave den,« sagde Martin Scorsese ifølge Variety på pressemøde­t.

I weekenden aflagde han og hans hustru, Helen Morris, et besøg i Vatikansta­ten, hvor parret blandt andet mødte pave Frans til en privat audiens. Her skulle paven have opfordret til, at flere kunstnere hjalp med at formidle historien om Jesus og den kristne tro. En opfordring, der – ifølge Martin Scorsese – berørte ham.

Instruktør­en, der bl.a. er kendt for film som ”Taxi Driver” (1976) og ”The Wolf of Wall Street” (2013), er i øjeblikket aktuel med filmen ”Killers of the Flower Moon”, der for nogle uger siden blev praesenter­et på filmfestiv­alen i Cannes. Efter festivalen har han begivet sig ud på en presseturn­é i Italien for at promovere filmen, og det er den turné, der har bragt ham til Vatikanet.

Martin Scorsese har vaeret kendt for ofte at have religiøse temaer i sine film. Mest prominent i ”Den sidste fristelse” (1988) og ”Silence” (2016). Sidstnaevn­te havde premiere i Vatikansta­ten.

”Killers of the Flower Moon” forventes at få dansk premiere til oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark