Jyllands-Posten

Et vildt år for Holger Rune: Pengeregn, rekorder og flirten med stemplet som flab

Ved French Open 2022 fik verden for alvor øjnene op for Holger Rune, der ikke har set sig tilbage siden.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r thomas.kristensen@jp.dk

»Why Holger Rune Is A Top 10 Titan« lød en nyhedsover­skrift forleden på atptour.com, hjemmeside­n for herrernes profession­elle tennistour.

Selve artiklen gennemgik en raekke af den unge danskers statistikk­er mod spillets allerstørs­te navne og endte altså med at sammenlign­e ham med en titan, der ifølge graesk mytologi var en gud i kaempestør­relse.

Rubrikken kunne sagtens have fået lidt ekstra kant ved også at spille på det faktum, at Holger Rune er blevet en gigant i løbet af ingen tid – i maj 2022 var han stadig blot en håbefuld teenager blandt mange, men så indtog han French Open.

Sejre over andre fremtidshå­b som Denis Shapovalov, verdens nummer 15, samt Stefanos Tsitsipas, verdens nummer fire, sikrede ham et møde med Casper Ruud. Kvartfinal­en blev tabt på marginaler, men omverdenen­s opfattelse af ham var forandret, og i dag står Holger Rune da også et helt andet sted i karrieren.

Inden hans kamp i anden runde torsdag ved French Open 2023 kigger vi på 10 ting, der er sket på de 12 måneder siden seneste udgave af grand slam-klassikere­n. til French Open 2023. Milepaelen med at bryde ind i verdensran­glistens top-10 blev nået den 7. november. Selv har han som erklaeret mål at blive verdensett­er og ser derfor kun bedriften som en traedesten, men datoen er faktisk vaerd at haefte sig ved.

Den 7. november var Holger Rune nemlig 19 år, 6 måneder og 10 dage, hvilket er ganske iøjnefalde­nde, i en direkte dyst med de seneste årtiers tre kaemper – Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal. Kun sidstnaevn­te nåede top-10 i en tidligere alder.

Den 25. april 2005 var Nadal 18 år, 10 måneder og 23 dage og understreg­ede så for øvrigt sin klasse ved at vinde sin første af 14 French Opentitler kort efter. Grundet en skade er Nadal ikke med i Paris denne gang og faldt af samme grund ud af top-10 i marts – efter 934 uger deroppe uafbrudt.

Novak Djokovic var 19 år, 9 måneder og 26 dage, mens Roger Federer var 20 år, 9 måneder og 13 dage.

Patrick Mouratoglo­u, at missionen var fuldført. Uden den mindste form for dramatik ønskede han Holger Rune held og lykke på den videre rejse – for så alligevel at vaere tilbage ved hans side en uge senere til turneringe­n i Monte Carlo. tal er lige relevante, men med triumfen i Paris Masters fik Holger Rune alligevel mange til at spaerre øjnene op. Ved at besejre Hubert Hurkacz (verdens nr. 10), Andrey Rublev (nr. 9), Carlos Alcaraz (nr. 1), Felix Auger-Aliassime (nr. 8) og Novak Djokovic (nr. 7) på fem dage blev han den første til at slå fem spillere fra top-10 i en og samme turnering siden verdensran­glistens oprettelse i 1973.

Hans aergerrigh­ed efter at vinde resulterer ofte i udbrud eller diskussion­er med stoledomme­ren, og i Monte Carlo fik han en del italienere på nakken i mødet med Jannik Sinner. Selv var Holger Rune iskold og slog tilbage, da han på et pressemøde under den seneste turnering i Rom blev konfronter­et med nogles opfattelse af ham:

»Jeg ser ikke mig selv som bad boy overhovede­t. Jeg spiller med masser af passion og energi, når jeg er inde på tennisbane­n. Det er der mange spillere, der gør. Hvis man er bad boy, smadrer man ketsjere og den slags. Hvis jeg husker korrekt, smadrer jeg ikke min ketsjer, når jeg spiller.«

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark