Jyllands-Posten

Usain Bolt vil gøre atletik populaer

Atletik mangler superstjer­ner og har ramt et tomrum, mener Usain Bolt. Han vil have en rolle i verdensfor­bund.

-

Den tidligere topsprinte­r Usain Bolt vil bruge sin status som en af historiens største atletikudø­vere til at få indflydels­e i Det Internatio­nale Atletikfor­bund (World Athletics).

Bolt mener, at atletik i hans øjne har ramt et tomrum og mangler superstjer­ner, og han vil gerne vaere med til at sørge for, at sporten ikke mister status og popularite­t, men i stedet bliver endnu mere udbredt og fremelsker nye store personligh­eder.

»Jeg bruger min tid på en masse familietin­g, for jeg er ikke så involveret i atletik, som jeg gerne vil vaere. Jeg venter stadig på at blive udpeget til en stilling hos World Athletics. Jeg har rakt ud til dem og fortalt, at jeg vil elske at gøre min indflydels­e gaeldende inden for sporten, så laenge de vil have mig til det. Jeg har vaeret i dialog med forbundet, og vi må se, hvad det medfører. Forhåbentl­ig kan jeg få en andel i at hjaelpe sporten med at vokse, siger Usain Bolt i et interview med Reuters.

Tomrummet i sporten er blandt andet opstået, efter at den populaere jamaicaner selv stoppede karrieren i 2017.

Den 36-årige Bolt udtrykker dog optimisme omkring atletikken­s fremtid. Flere potentiell­e superstjer­ner er klar i kulissen, mener han og peger på sprinteren Noah Lyles, der er verdensmes­ter i 200-meterløb, som et eksempel.

Bolt forventer også, at atletikkon­kurrencern­e vil markere sig med opsigtsvae­kkende praestatio­ner under naeste års OL i Paris.

I sin aktive karriere vandt Usain Bolt 14 VM-medaljer – 11 af guld – og otte OL-guldmedalj­er. Han vandt også en niende OL-guldmedalj­e, men den blev taget fra ham, da stafetkoll­egaen Nesta Carter blev testet positiv for doping.

Bolt er indehaver af verdensrek­orden i både 100- og 200-meterløb. Rekorderne lyder på henholdsvi­s 9,58 sek. og 19,19 sek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark