Jyllands-Posten

Sådan gør vi patientern­e trygge

- PETER ANDERSEN CAMILLA FABRICIUS BERIT ROVSING

Vi skal sikre faerre genindlaeg­gelser, mere tryghed og sammenhaen­g for den enkelte patient ved at give sygehusene ansvaret i de første 72 timer efter udskrivels­en.

Når man bliver udskrevet af sygehuset, skal man godt videre i sit hjem eller plejehjem. For patient og pårørende er det afgørende, at det er en tryg overgang fra sygehus til hjem, og det er desvaerre langtfra tilfaeldet i dag. Derfor glaeder det os, at sygehusene nu skal beholde ansvaret for patientern­e i 72 timer efter udskrivels­e. Det betyder, at kommunen kan kontakte sygehuset, hvis en aeldre patient bliver dårlig i dagene efter, at man er kommet tilbage på plejehjemm­et.

Det kan også vaere, at ens praktisere­nde laege eller laegevagte­n har brug for flere oplysninge­r om f.eks. medicin. Sygehuset kender patienten godt og ved, hvilken behandling man har modtaget. Det er dem, der har ekspertise­n og kan afgøre, hvad der skal reageres på, så man hurtigt kan få den rette hjaelp. Det ønsker vi skal gaelde for os i Region Midtjyllan­d, hvor et udkast for et 72-timers behandling­sansvar skal forelaegge­s regionsråd­et her til juni. Det ser vi meget frem til. Udover at skabe mere tryghed og sammenhaen­g for den enkelte patient undgår vi unødige genindlaeg­gelser. Det er utrygt for både patient og pårørende at komme ind og ud af sygehusstu­erne, og man kan føle sig som en kastebold, hvor det overordned­e overblik over ens sygdom og behandling mangler. Det bliver der nu rettet op på.

Ledende overlaege i Psykiatrie­n, AUH, suppleant til regionsråd­et i Region Midtjyllan­d (S)

MF, socialordf­ører (S)

Formand, Socialdemo­kratiet i Sabro-Mundelstru­p, suppleant til byrådet i Aarhus Kommune

Vi er også meget interesser­ede i, om psykiatrie­n kan inddrages. Også psykiatris­ke patienter og deres pårørende har brug for mere sammenhaen­gende forløb og en understøtt­ende hånd efter udskrivels­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark