Jyllands-Posten

Kan det blive ringere, DSB?

- INGE PLOUG

Cand.interpret., Horsens

Fredag 12/5 skulle jeg med DSB om aftenen fra København til Horsens.

Desvaerre var der ”for en gangs skyld” arbejde på straekning­en (Banedanmar­k), så turen ville tage et par timer mere end normalt med togskift i Fredericia og togbus fra Vejle til Horsens. Men hjem skulle jeg jo, og pga. arbejde havde jeg ikke mulighed for at rejse før.

Billetten var bestilt i god tid før afrejse. På vejen talte jeg med en anden aeldre dame, der havde bestilt sin billet et par dage før og i den forbindels­e havde fået at vide, at der var togbus fra Fredericia og igen fra Vejle.

Altså steg vi af toget i Fredericia, fulgte skiltene med ”Togbus”, ventede, ventede, ventede – indtil vi ca. kl. 01 i kulde og mørke opgav at vente laengere. En ung pige fortalte, at bussen, der skulle vaere afgået en time før, heller ikke var kommet.

Vi fik i toget ingen besked om noget som helst, så DSB kunne have bestilt en taxa til at viderebefo­rdre os – det har jeg tidligere vaeret ude for, når DSB er ankommet så sent, at man ikke har kunnet komme videre – bortset fra med taxa, som DSB så har betalt – fin service!

Vi var altså nødt til selv – med meget stor besvaer og mange opringning­er – at få fat i en taxa til at køre os til hhv. Horsens og Aarhus. Pris ca. 3.000 kr., som vi to folkepensi­onister selv måtte laegge ud.

Jeg forsøgte dagen efter at skrive til DSB’s ”kundeservi­ce”, fortalte vor lidelseshi­storie, fik afsendt den – og fik kort efter en automatisk besked om, at denne hjemmeside var nedlagt!

Kunne man ikke hos DSB sørge for at fjerne siden?

Jeg ringede så til 70131415, som naturligvi­s ikke havde en ”knap”, der passede til mit problem, så jeg brugte en tilfaeldig knap, fik fat i en venlig ung mand, der hjalp mig – til trods for at det ikke var hans bord – med et link, der var meget besvaerlig­t, i hvert fald for en gammel kone som mig, at finde ud af.

Men jeg tror, at det lykkedes.

Hvad gør DSB med kunder, der ikke kan bruge en computer? Blaeser på dem, som så faktisk ikke har nogen mulighed for at klage og få deres penge retur?! Min medlidende og jeg er begge folkepensi­onister og har svaert ved at undvaere de 3.000 kr. Mon vi nogensinde får dem retur? Og hvornår?

Vi har lånt DSB penge på ubestemt tid. Hvis vi er heldige, får vi et svar ”efter 21 arbejdsdag­e”. Men hvad med vore penge?

Og vi betaler hvor meget i skat til DSB?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark