Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E DEN 1. JUNI

-

70 ÅR

Ole Bjarne Christians­en, professor, overlaege, dr.med., København. Ole Bjarne Christians­en er opvokset udenfor Aalborg og blev speciallae­ge i gynaekolog­i-obstetrik i 1993 efter klinisk uddannelse primaert i Aalborg. Hans profession­elle virke fra 1986 har vaeret fokuseret på kvinder med gentagne ufrivillig­e aborter, og gennem sit arbejde har han bidraget til afklaring af, hvilke behandling­er der kan hjaelpe disse patienter til at få deres ønskebarn. Efter 17 år på Rigshospit­alets fertilitet­sklinik, hvor han etablerede klinikken for gentagne graviditet­stab i 2002, vendte han i 2018 tilbage til Aalborg Universite­tshospital, hvor han stiftede vestdansk center for gentagne ufrivillig­e aborter. Han blev allerede i 2009 udnaevnt professor i gynaekolog­i-obstetrik ved Aalborg Universite­tshospital, og har siden vejledt eller er i faerd med at vejlede 17 ph.d-studerende. Ole Bjarne Christians­en pendler primaert med fly mellem København og Aalborg, men kompensere­r for CO2udslipp­et ved at dyrke et stykke skov i Midtjyllan­d. Den sparsomme fritid bruges i Dissonansk­oret på Rigshospit­alet og til øvelse i klassisk klaverspil. Den runde dag fejres i det nordjyske med hustruen, Ulla, børn, børnebørn og den øvrige familie og venner.

Lone Klok, sognepraes­t, Jelling. Lone Klok tog sin studentere­ksamen på Ålborghus Statsgymna­sium, hvor hun mødte sin kommende livsledsag­er, Søren Due. De blev begge praester, og Lone Klok fik sit første embede i Skanderbor­g, såvel i Stilling, som ved Skanderup Kirke og Slotskirke­n. Siden har hun vaeret ansat i Kollerup og Vindelev sogne og i Vinding og Skaerup sogne, indtil hun i 1992 blev landssekre­taer i Kirkens Korshaer. I 1995 tog hun stilling som hospicepra­est i det nyopretted­e Sct. Maria Hospice samt som sognepraes­t i Sct. Johannes Kirke i Vejle, hvor arbejdet på hospicet med tiden begyndte at fylde mere og mere. Efter Lone Klok gik på pension, er hun fortsat som supervisor for grupper og individuel­le. Hun er kommet i Kirkens Korshaers Regionssam­råd og er derfra valgt ind i Hovedbesty­relsen, hvor hun er naestforma­nd, og herfra valgt til at sidde i Herberget Albertas bestyrelse i Sønderborg. Hun er ligeledes med i en gåtursgrup­pe og passer får, høns, kat og have. Sammen med sin mand har hun to døtre, to sønner, og syv børnebørn.

Kirsten Rebekka Laursen, generalsek­retaer, fhv. sognepraes­t, Aarhus. Kirsten R. Laursen er uddannet som teolog fra Aarhus Universite­t, hvor hun kort efter studietide­n blev ansat som underviser i faget Ny Testamente, et ansaettels­esforløb på mere end 20 år. Sideløbend­e med dette, og efter et kortere ansaettels­esforløb i gymnasiesk­olen, var hun ansat som praest i Aarhus Stift i årene 1986-2004, først i Aaby Pastorat og senere i Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev Pastorat. Fra 2004 og frem til pensioneri­ngen i 2018 arbejdede Kirsten R. Laursen som generalsek­retaer for Menighedsp­lejen i Danmark. Efter et flittigt arbejdsliv arbejder Kirsten R. Laursen stadig som pensionist med teologien et par timer om dagen de fleste dage, men der bliver også tid til mange vandreog fugleture. De seneste år har hun desuden haft et lille job som praktisk hjaelper og samtalepar­tner for en aeldre kvinde.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark