Jyllands-Posten

Tyske Aldi opretter nye danske selskaber for at komme ud af landet

Mens Rema 1000 og Aldi fortsat venter på, at konkurrenc­emyndighed­erne godkender en handel om 114 butikker, forbereder den tyske saelger sig på den endelige afvikling.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Discountka­eden Aldi vil gerne ud af det danske marked hurtigst muligt og venter på, at konkurrenc­emyndighed­erne siger god for en storhandel med konkurrent­en Rema 1000 Danmark.

På samme tid har Aldi netop oprettet to nye danske selskaber. Det ene af dem under navnet Aen 11 maj 2023 ApS. Og det har som formål: ”Udlejning af ejendomme samt anden aktivitet, der efter direktione­ns skøn står i forbindels­e hermed”.

Discountka­eden, der ejes af den tyske gigant Aldi Nord, har vaeret på det danske marked siden 1978, men har gennem årene haft udfordring­er med at bide sig fast over for forbrugere her. I slutningen af 2022 meddelte Aldi Nord, at koncernen ønsker at forlade det danske marked.

Rema 1000 traeder til

I forbindels­e med lanceringe­n af lukningen blev det offentligg­jort, at norskejede Rema 1000 Danmark overtager 114 af Aldis 188 butikker samt tre logistikce­ntre og en lang raekke af medarbejde­rne.

Den handel er dog fortsat under undersøgel­se hos Konkurrenc­eog Forbrugers­tyrelsen.

Indtil det er afklaret, fortsaette­r Aldi med at drive de solgte butikker, mens en del af de øvrige, som ikke indgår i handlen, allerede er afviklet.

Som led i planen om nedlukning­en har Aldi derfor netop oprettet to nye selskaber. Ifølge det danske selskabs ledelse er der tale om en »ren praktisk foranstalt­ning« som led i forberedel­serne til den endelige afvikling.

De to nye selskaber skal ifølge en mail til JyllandsPo­sten

fra ledelsen have overdraget »de begraensed­e tilbagevae­rende aktivitete­r – herunder enkelte ejendomme og de sidste medarbejde­re, når ejerskabet af Aldi Danmark ApS og Aldi Ejendomme ApS forventeli­gt overdrages til Rema 1000«.

Konkurrenc­e- og Forbrugers­tyrelsen har først i maj meddelt, at Rema 1000’s opkøb af Aldi-butikker og aktivitete­r er gået ind i en såkaldt fase to i undersøgel­se af konsekvens­er for konkurrenc­en. Derfor arbejdes fortsat med behandling­en. Det vides aktuelt derfor ikke, hvornår handlen bliver afgjort der udover at der er en maksimal tidsfrist til ind i september for den undersøgel­sesfase.

Ud over salget til Rema 1000 har Aldi også afhaendet et antal butikker rundt om i landet til Salling Group samt enkelte til Lidl og Coop.

 ?? ?? Aldi havde 188 danske butikker, da den tyske kaede offfentlig­gjorde, at den vil afvikle aktivitete­rne her i landet. Foto: Linda Johansen
Aldi havde 188 danske butikker, da den tyske kaede offfentlig­gjorde, at den vil afvikle aktivitete­rne her i landet. Foto: Linda Johansen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark