Jyllands-Posten

Lauritz.com-direktør afviser kritik af ventetider

Mette Rode Sundstrøm, der står i spidsen for Lauritz.com, er ikke enig i Forbrugerr­ådet Taenks kritik af auktionshu­set.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Onsdag gik Forbrugerr­ådet Taenk ud og offentligt advarede folk mod at handle på det danske auktionshu­s Lauritz.com.

Årsagen var bl.a. at mange kunder har ventet månedsvis på at få penge udbetalt for allerede-gennemført­e handler.

Nu er auktionshu­set klar med svar på tiltale.

I en skriftlig udtalelse til Jyllands-Posten understreg­er Mette Rode Sundstrøm, der er adm. direktør og medstifter af Lauritz.com, at man absolut ikke mener, at Forbrugerr­ådet Taenk har ret i sin kritik.

»Vi er ikke enige med den private organisati­on Forbrugerr­ådet

Taenk. Vi har altid afregnet alle vores saelgere, hvilket vi også gør nu. Vi beklager mange gange, at en del af vores saelgere oplever en forsinkels­e i deres afregninge­r. Det lever selvsagt ikke op til vores normale serviceniv­eau,« skriver hun.

Når en handel går igennem på Lauritz.com, så har køberen tre dage til at afregne, mens saelgeren skal vente betydeligt laengere, før pengene tikker ind på kontoen.

I januar lød det, at man ville have pengene i haende senest 33 dage efter en handel, men denne betalingsf­rist er måned efter måned blevet forlaenget.

60 dages ventetid

Først til 40 dage og efterfølge­nde yderligere til 60 dage i april. Lige nu sidder der stadig saelgere, som venter på penge for januar måneds handler.

Ifølge Mette Rode Sundstrøm arbejder man lige nu på at indhente forsinkels­erne.

Selv peger hun på forbrugskr­isen og den generelle uro i Europa efter udbruddet af krig i Ukraine som en af årsagerne til, at det lige nu halter med at få pengene ud til kunderne.

Forbrugern­e er ikke laengere lige så købelystne, og derfor er Lauritz.coms omsaetning også faldet dramatisk i starten af året.

»Vores forecast for salget er således praeget af en usikkerhed, og de seneste uger har salget ligget under prognosen. Som konsekvens er vi lidt laengere om at betale de forsinkede afregninge­r i forhold til, hvad vi tidligere forudså,« forklarer hun.

Lauritz.com offentligg­jorde tidligere på måneden sit årsregnska­b for 2022. Heraf fremgår det, at auktionshu­set på nuvaerende tidspunkt har en negativ egenkapita­l på svimlende 59 mio. kr.

Der ligger altså stor gaeld tilbage hos selskabet, som gik ud af året med et overskud på små 226.000 kr.

Onsdag lukkede Lauritz.com-aktien i kurs 0,326 – et fald på knap 9 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark