Jyllands-Posten

Bianco-skokaeden får første overskud i årti

Efter mange år med massivt underskud har skokaeden Bianco nu grønne tal. Samtidig har moderselsk­abet Last Studio for første gang i fire år minus på bundlinjen.

- MATILDE KROGSGAARD matilde.krogsgaard@jp.dk

Det seneste årti har skokaeden Bianco haft underskud i millionkla­ssen – men nu er det slut. Selskabets dugfriske årsregnska­b fra 2021/2022 viser nemlig et overskud efter skat på 1,5 mio. kr.

Ifølge Thomas Rosenvold Tygesen, adm. direktør i Bianco og bestyrelse­smedlem i moderselsk­abet Last Studio, så har det sidste halvandet år vaeret et »turbulent år med en omfattende omstruktur­ering«.

»Vi har opnået det her resultat på grund af hårdt arbejde og ved at koncentrer­e kollektion­erne samt opbygge et staerkt wholesale-fundament,« lyder det fra den adm. direktør i Bianco.

Det er den danske designog handelsvir­ksomhed Last Studio, som siden sommeren 2021 har haft ejerskab over Bianco.

Forinden lå selskabet i haenderne på Bestseller-milliardae­ren Anders Holch Povlsen, som stadig er at finde i ejerkredse­n.

I 2021 tog Bianco konsekvens­en af det mangeårige underskud og afviklede selskabets tilbagevae­rende butikker i Danmark og Norge.

Det skete som led i et strategisk­ifte fra at drive egne butikker til udelukkend­e at fokusere på wholesale – altså salg til detailhand­el.

Underskud i moderselsk­ab

»Vi har nu bevist overfor kunder og andre forretning­er, at vi er gode samarbejds­partnere – og ikke bare en konkurrent på den anden side af vejen,« siger Thomas Rosenvold Tygesen.

Ledelsen bag Bianco udtrykte allerede ved sidste regnskab forventnin­ger om en »fortsat positiv udvikling i årets resultat« for regnskabså­ret 2021/2022. Et overskud på 1,5 mio. kr. er da også en massiv forbedring sammenlign­et med året før, hvor underskudd­et lød på knap 12,6 mio. kr.

I kontrast hertil kommer moderselsk­abet Last Studio ud med et underskud på 4,1 mio. kr. – det første underskud i fire år.

»Der er ingen sammenhaen­g mellem Biancos og Last Studios regnskaber. Der er klare planer for moderselsk­abet og underskudd­et skyldes investerin­ger, som skal føre til fremtidig vaekst,« siger Thomas Rosenvold Tygesen.

Ifølge den adm. direktør så skal det nye overskud »ud at arbejde«.

Hertil skal pengene blandt andet bruges på at styrke kommunikat­ionen omkring Bianco-brandet, så det kan nå ud på endnu flere markeder.

På nuvaerende tidspunkt har brandet fortsat det største marked i Danmark og Norge, men ifølge Thomas Rosenvold Tygesen, så venter der et «kaempepote­ntiale derude«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark