Jyllands-Posten

På et bjerg brast cykeldrømm­en: »Det kunne vaere gået helt galt«

Christian Jensby, ny adm. direktør i Deloitte, har altid vaeret mere end almindelig­t sensitiv. Som chef vil han skabe psykologis­k tryghed blandt de ansatte.

- IBEN SCHMIDT iben.schmidt@finans.dk

Det kunne vaere endt helt galt for Christian Jensby, ny topchef i rådgivning­s- og revisionsv­irksomhede­n Deloitte, under en traeningst­ur i 1996. Sammen med sin ven, Michael Rasmussen, der siden deltog i Tour de France, cyklede han på et bjerg i Italien.

»Vi var unge og taenkte os ikke om, så vi kørte alt for staerkt ned ad bakke. Jeg vaeltede med naesten 100 km i timen,« fortaeller han.

Christian Jensby blev slået bevidstløs og kom på hospitalet. Om aftenen hentede han sin cykel og så stedet, hvor han var vaeltet: I en tjørnebusk omkranset af store klippesten og traeer.

»Hvis du skulle overleve det der med 100 km i timen, skulle du lande i dén busk. Det var så der, jeg landede. Jeg taenkte, hold kaeft, det her kunne vaere gået helt galt,« siger Christian Jensby.

Han slap med en skulder, der var gået af led.

»Jeg var egentlig super heldig, men blev faktisk chokeret, og oplevelsen gjorde, at jeg blev lidt bange for at tage nogle af de chancer, man er nødt til som cykelrytte­r.«

I stedet laeste han økonomi. Senere blev han cand. merc. aud. og fik en karriere i blandt andet Deloitte, hvor han har afløst Anders Dons som topchef.

Den 45-årige

Christian

Jensby laegger vaegt på, at han aldrig har stilet efter at blive den øverste chef, og han var i tvivl, om han skulle takke ja til topjobbet.

Tvivlen bundede i flere ting. Blandt andet om han kunne leve op til forgaenger­ens bedrifter.

»Man kan ikke undgå at måle sig med forgaenger­en: Anders Dons har gjort det eminent.«

Nu har han efter et halvt års tilløb overtaget posten.

»Jeg skal nok klare det. Isaer fordi jeg har et fantastisk team i ryggen.«

Han vil faelde en tåre

Christian Jensby er opvokset i en kernefamil­ie i Aarhus, hvor han nu bor med sin hustru, Mette, og deres døtre, Emma og Amalie, på henholdsvi­s 18 og 20 år.

»Jeg kommer til at faelde en tåre den dag, pigerne flytter,« siger han.

Et par gange om ugen bor Christian Jensby i København, hvor han har en lejlighed.

Han har som leder blandt andet fokus på psykologis­k tryghed. Det handler om, at medarbejde­rne skal føle sig sikre på, at de kan vaere trygge ved at fremsaette idéer, udtrykke bekymringe­r eller påpege fejl.

»Følelsen af at vaere tryg er meget fundamenta­l i forhold til at kunne udrette noget. Det, tror jeg, gaelder alle mennesker,« siger han.

»Som leder er jeg nødt til at vaere meget aerlig og psykologis­k stabil i forhold til den retning, vi går i. Så vores medarbejde­re rent faktisk ved, hvor de har mig.«

Han betegner sig som »et saerligt sensitivt menneske«.

»Når jeg ser tilbage på min barndom, brød jeg mig for eksempel ikke om, at vi skulle på lejrtur. Så savnede jeg min mor og far,« fortaeller han og tilføjer:

»Jeg var tryghedsna­rkoman.«

Det var en omvaeltnin­g

Det blev tydeligt, da han som 12-årig flyttede fra de vante rammer i Jylland med familien til Hørsholm i Nordsjaell­and, efter at hans far, Kenny Jensby, som var mangeårig leder i Danisco-koncernen, fik job på Sjaelland.

»Det var en ret stor omvaeltnin­g i mit liv. For nogle børn tager det to dage at vaenne sig til (forandrede omgivelser, red.) og finde nye legekammer­ater. Det var måske relativt svaerere for mig at falde til,« lyder selverkend­elsen.

Erfaringer­ne fra sit eget liv har gjort ham opmaerksom på, hvad tryghed betyder for mennesker:

»Jeg har haft den fordel at kunne forstå mennesker, der nogle gange tager ting lidt naert.«

Selvom Christian Jensby var chokeret efter sin ulykke på racercykel, har han aldrig helt sluppet taget i gedebukkes­tyret, og han dyrker blandt andet cykling i ferierne. De tilbringes ofte ved Gardasøen i Italien.

 ?? ?? Christian Jensby bor i Aarhus med sin familie inklusive to hunde, men har også en lejlighed i København.
Foto: Deloitte
Christian Jensby bor i Aarhus med sin familie inklusive to hunde, men har også en lejlighed i København. Foto: Deloitte

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark