Jyllands-Posten

Kampe i Randers og Tyrkiet fik politiet til at tage affaere

Østjylland­s Politi skriver i sin døgnrappor­t om en baneløber og en gruppe med fyrvaerker­i. Laes uddrag her.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Selv om fodboldkam­pene fandt sted med flere tusinde kilometers afstand, førte de begge til opgaver for betjente i Østjylland­s Politi.

I politiets døgnrappor­t kan man laese, at en 23-årig AGF-fan tirsdag kl. 20.18 valgte at løbe ind over banen på stadion i Randers midt under Superliga-kampen mellem Randers FC og AGF. Han blev hurtigt fanget af vagterne og ført ud af banen, hvor han efterfølge­nde modtog en sigtelse af politiet for husfredskr­aenkelse. Han blev desuden sigtet for at vaere i besiddelse af euforisere­nde stoffer, da han havde en mindre maengde hash i lommen.

Lidt over en time senere fik Østjylland­s Politi flere anmeldelse­r om en gruppe personer, der skabte uro i Aarhus midtby med råb og affyring af fyrvaerker­i.

Da politiet kom frem, viste det sig, at det var en gruppe fans af den tyrkiske fodboldklu­b Galatasara­y, der netop havde vundet det tyrkiske mesterskab med en 4-1 sejr over Ankaragücü. Gruppen fik besked på at daempe sig og fik at vide, at de involvered­e ville blive sigtet, hvis de blev set affyre fyrvaerker­i. Efter lidt tid med politiets tilstedeva­erelse blev der ro på forsamling­en.

Tidligere tirsdag – kl. 15.58 – rykkede politi og brandvaese­n ud til en lejlighed på Gøteborg Allé i Aarhus N, hvor der var kraftig røgudvikli­ng. Der var ingen hjemme i lejlighede­n, og brandvaesn­et fik hurtigt slukket branden.

Ilden viste sig at vaere startet på et taendt komfur, hvor der var gået ild i et stykke pap. Ifølge Østjylland­s Politi havde beboeren ved et uheld taendt for komfuret eller glemt at slukke det.

Han blev derfor sigtet for uforsigtig­hed i sin omgang med ild. Ingen personer kom noget til, men branden og røgen forårsaged­e materielle skader i lejlighede­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark