Jyllands-Posten

Fra lille endagsfest­ival ...

-

Fortsat fra side 6

I årene op til salget i 2019 havde der vaeret en kraftig konsolider­ing på festivalma­rkedet, fortaeller Brian Nielsen i et skriftligt svar til JP Aarhus og uddyber:

»Da vi i sin valgte at saelge til Superstruc­t, som i dag ejer ca. 100 festivaler på verdenspla­n, så var det for at sikre vores festivaler­s fremtid i et utroligt konkurrenc­epraeget marked«.

En pressemedd­elelse blev sendt ud i forbindels­e med salget af Down The Drain for fire år siden og her understreg­ede Brian Nielsen, at Superstruc­t Entertainm­ent repraesent­erer styrker og vaerdier som Down the Drain vaerdsaett­er som virksomhed og skaber festivaler ud fra:

»Vi kan med andre ord ikke forestille os et bedre match,« stod der i pressemedd­elelsen.

Tråden til USA

Superstruc­t Entertainm­ent er ifølge selskabets hjemmeside en live entertainm­ent platform, der på verdenspla­n ejer og driver mere end 70 festivaler og koncertbeg­ivenheder bl.a. en af verdens største festivaler, Sziget, i Ungarn og den store elektronis­ke festival, Mysterylan­d, i Holland.

Platformen er ultimativt ejet af den amerikansk­e kapitalfon­d Providence Equity Partners. På trods af, at selskabet ikke laengere er på danske haender, er aftalen, ifølge pressemedd­elelsen, at den daglige ledelse af selskabet fortsat bliver varetaget af ejertrioen Brian Nielsen, Flemming Myllerup og Mads-Kristian Sørensen.

Hvordan det er gået festivalen økonomisk siden 2019 er svaert at laese i de økonomiske nøgletal for Northside. Festivalen har nemlig endnu ikke offentligg­jort sit regnskab fra sidste år, mens de to foregående års regnskaber ikke er så sigende, da festivalen blev aflyst i 2020 og 2021 på grund af corona.

30 år med musik

JP Aarhus har spurgt Brian Nielsen, hvor meget Down The Drain blev solgt for ved handelen i 2019. Det ønsker han dog ikke at svare på.

»Vi har ingen kommentare­r til økonomien omkring handelen i 2019, det betragter vi som en privat sag,« skriver han i et svar til JP Aarhus.

Brian Nielsen er fortsat som festivalen­s ansigt udadtil. Hans karriere i musikbranc­hen blev indledt, da han var 16 år og begyndte at vende plader på klubber i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Han slog dog vejen forbi Nørresundb­y Bank, hvor han blev uddannet og efterfølge­nde arbejdede som forsikring­smand i et par år.

I begyndelse­n af sine 20’er trak musikverde­nen i ham igen, og han begyndte at arrangere koncerter i Aalborg. Det blev startskudd­et til en nu mere end 30 år lang karriere som musikarran­gør. Gennem sit job som skandinavi­sk repraesent­ant for bookingbur­eauet The Agency Group var Brian

Nielsen med til at arrangere store koncerter med Pink Floyd og Michael Jackson i Parken tilbage i 1990’erne, har han tidligere oplyst til Jyllands-Posten.

I 2004 etablerede han sit eget bookingbur­eau i Aarhus, Skandinavi­an, som også Flemming Myllerup har vaeret medejer af. Bureauet solgte makkerparr­et i 2014, fordi flere festivaler, herunder Smukfest og Roskilde Festival, boykottede bookerne, fordi de på samme tid var festivalar­rangører bl.a. af Northside og Grimfest.

I forbindels­e med salget for ni år siden, oplyste Brian Nielsen og Flemming

Myllerup, at de vil kaste deres kraefter efter at arrangere festivaler. Året efter - i 2015 - så festivalen Tinderbox da også dagens lys og har eksisteret siden.

Del af moderatern­e

Ved siden af musikken har Brian Nielsen også et ben i den politiske verden, hvor han indtager en fremtraede­nde rolle i Moderatern­e. Her sidder han i hovedbesty­relsen sammen med partiets politiske leder, Lars Løkke Rasmussen. Som formand for ”Foreningen af 8. januar 2021”, der har vaeret med til at indsamle 2,5 mio. kr. i donationer, har han vaeret med til at etablere partiet.

Men laenge inden opbygninge­n af et nyt dansk parti, såede Brian Nielsen frøene til en ny dansk festival. Store navne som The Streets, Björk og Arctic Monkeys har gennem årene rundet Northside, der i år bl.a. har Muse og The Chemical Brothers på plakaten.

Festivalen er vokset fra 5.000 gaester i 2010 til 40.000 gaester igen i 2022.

Der bliver dog ikke nye rekorder i år, antallet af gaester er nemlig skruet ned til 35.000. Med arrangører­nes ord for at give en bedre oplevelse på festivalen, som blev udtaenkt på et hotel i Los Angeles.

 ?? ?? I 2011 rykkede Northside Festival lørdag til Ådalen i Aarhus med regn og lange køer ved madboderne dominerede lørdag eftermidda­g.
Foto: Helle Arensbak
I 2011 rykkede Northside Festival lørdag til Ådalen i Aarhus med regn og lange køer ved madboderne dominerede lørdag eftermidda­g. Foto: Helle Arensbak
 ?? ?? Foran et stort publikum lukkede The Minds of 99 Northside Festival sidste år.
Foto: Per Lange.
Foran et stort publikum lukkede The Minds of 99 Northside Festival sidste år. Foto: Per Lange.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark