Jyllands-Posten

»Jeg gider ikke pakke det ind og lade som om, det ikke betyder noget«

Der gaelder kun én ting i AGF nu: Tredjeplad­sen skal sikres. AGF's anfører kan faktisk få helt gåsehud ved tanken.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Det er sjaeldent, at Uwe Rösler er rolig efter en kamp, men denne tirsdag i Randers, var han lige så blid, som den lune sommerbris­e, der omgav Cepheus Park.

»Stort kompliment til spillerne for at tackle kampen så godt, selv om der var meget på spil. I første halvleg havde vi nok chancer til at draebe kampen, men kvaliteten på den sidste tredjedel manglede, det blev bedre i anden halvleg, og vi spillede mere afslappet.«

Man ville ellers blive tilgivet for at tro, at nerverne ville sidde uden på tøjet hos AGF-spillerne, da man stod overfor lokalrival­erne fra Randers FC tirsdag aften.

Et nederlag i Randers ville betyde, at det ikke laengere var op til AGF selv at afgøre, om man skulle hente medaljer til Aarhus for første gang i tre år. Men en overbevise­nde 3-1 sejr over et Randers hold, som lignede nogle der allerede havde planlagt feriedesti­nationerne denne sommer, betyder, at AGF nu står med en matchbold, når holdet møder Brøndby IF søndag.

AGF har 50 point – det samme antal som Viborg FF – men med en bedre målscorer vil en sejr på søndag naesten sikre AGF en bronzemeda­lje, medmindre Viborg FF vinder med tre mål over FC Nordsjaell­and i Farum.

»Jeg gider ikke pakke det ind og lade som om, det ikke betyder noget. Der er en enorm forskel på en tredjeog fjerdeplad­s, og vi skal have den tredjeplad­s. Vi har spillet os i en situation, hvor vi skal have den. Får vi en fjerdeplad­s, har det stadig vaeret en flot saeson, men det er på ingen måder det samme. Vi skal ende nummer tre,« sagde målscoren til 1-0, Mikkel Duelund, efter kampen.

Duften af bronze

Ved pausen stod der 1-1, hvilket AGF ikke kunne bruge til forfaerdel­ig meget. Fra laegterne så ud til, at Uwe Rösler havde råbt sig haes af frustratio­ner og gav spillerne en opsang i pausen. Spillerne svarede igen med at score til 2-1 og kort tid senere 3-1.

Men var han overhovede­t ophidset, da han samlede spillerne i omklaednin­gen? Nej, siger AGF-anfører Patrick Mortensen.

»Han kunne godt se, at vi havde et andet gear, så han var faktisk rolig. Jeg synes, man kunne se, at vi havde noget at spille for, og at de (Randers FC red.) ikke havde, men det er altid svaert at spille mod Randers, når man spiller i AGF,« siger Patrick Mortensen.

Efter pausen kunne Uwe Rösler først se Mikael Anderson score og kort tid efter midterfors­varsspille­ren Yann Bisseck

»Nogle gange hjaelper pausen dig, og andre gange gør den ikke. Denne gang hjalp den os, og jeg sagde egentlig bare, at vi havde god tid og skulle spille mere afslappet. Det svarede spillerne godt tilbage på, og det er fantastisk

Jeg tror ikke, nogen vil misse den kamp. Selv om det allerede er på søndag, tror jeg vi alle kommer ud med 180 km/t. MIKKEL DUELUND, MIDTBANESP­ILLER, AGF

 ?? ?? AGF’s Mikkel Duelund vil ikke pakke vigtighede­n af en tredjeplad­s ind. Nu skal den sikres, siger han.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGF’s Mikkel Duelund vil ikke pakke vigtighede­n af en tredjeplad­s ind. Nu skal den sikres, siger han. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark