Jyllands-Posten

Det taetteste man kommer på strip på en politisk korrekt festival

Northside har succes med teltet Sideshow, hvor man kan traede ud af festivalen­s musik og se optraedene­r, der ikke egner sig uden for denne sfaere. Det er publikum, der frivilligt melder sig til glitterbry­dning.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

»Er der nogen, der skal i ringen,« råber sprechstal­lmeisteren, og et par fyre klapper.

For de fleste handler Northside om musik, men festivalen har succes med et telt, Sideshow, hvor publikum kommer så taet på, at vores kropsforsk­raekkede kultur får sig en over nakken.

Sideshow-teltet er stedet, hvor man kan få sig et åndehul fra alt, hvad der lugter af politisk korrekthed, som Northside med vegetar-økologisk profil ellers oser af.

»Jeg sagde ringen, ikke ringmuskle­n,« råber sprechstal­lmeisteren til de to fyre, der klappede, og publikum hujer.

Olie og lange fodboldsok­ker

Det handler om glitterbry­dning. Publikum melder sig frivilligt til at bryde mod hinanden – smurt ind i olie og glitter.

En fyr melder sig til at vaere ham, der haelder glitter ud over gladiatore­rne, og han kigger sulten på Kasper og Laurits, der er de to første, der melder sig. De bliver bedt om at tage så meget tøj af som muligt, hvilket betyder alt andet end underbukse­rne.

De to ungersvend­e bliver smurt ind i olie, får lange fodboldsok­ker på og går på scenen på samme måde som boksere, der smyger sig igennem to reb som i en rigtig boksering, der i dette tilfaelde er omkring fem gange fem meter.

Kasper traekker underhyler­ne op i numsen, mens han gejler publikum op. Han er cirka 185 centimeter høj, korthåret, muskuløs og har et tyndt overskaeg, der er klippet i en stribe på overlaeben.

Queens ”Another One Bites the Dust” brager ud i teltet, da Kasper og Laurits griber fat i hinanden. De ruller rundt som to brunstige tyre, og Kasper vinder, da han som den første får flået sin modstander­s fodboldsok­ker af.

»Jeg lokkede mine venner med herind, men det var naermest først, da jeg stak hånden i vejret for at melde mig, at jeg vidste, at jeg ville deltage,« siger Kasper, der er 31 år.

Går glitter af i bad?

Han puster ud, mens han forsøger at gnide olien af sig med et håndklaede, men glitteren glimter på huden, da han er faerdig.

»Jeg bor i en kolonihave uden bad, så det bliver svaert at få af,« griner han.

Han lagde ikke maerke til omgivelser­ne, da han var oppe på scenen.

Men hvis han gjorde ville have set et telt med et loft foret med rødt velour, som bringer minder om fransk varieté.

Det er saer satire med tungen lige i munden, så langt vaek fra hverdagen – både for deltagere og publikum – som man kan forestille sig. Og sjaeldent har man set så mange kvinders kridhvide taender og smilerynke­r omkring øjnene.

De eneste to kvinder, der deltager, har forberedt sig. De er trukket i bryderdrag­ter, hedder begge Sofie, og de kaster sig over hinanden med lige så stor iver som maendene, mens mobilkamer­aerne knipser. Lad vaere med at gå i ringen, hvis du ikke vil på internette­t.

Sofie vinder.

I Sideshow møder man under Northside Magiske Miss Marcussen, der lyder som en gang husmorstri­p, men faktisk er et trylleshow tilsat lumre vittighede­r. Der er Miss World, som er en mand,

Jeg bor i en kolonihave uden bad, så det bliver svaert at få af. KASPER, GLITTERBRY­DER

der er DJ og dronning af festivalsc­enen, og der er Mizz Privileze (miss-et-eller-andet er åbenbart årets gennemgåen­de tema), der, hvis hun optrådte på et bibliotek i hovedstade­n, ville få skingre tastaturkr­igere til at oprette Facebook-sider. Her optraeder hun med burlesque for voksne mennesker, og vi kan godt styre at lade pegefinger­en undgå at ramme sendknappe­n.

Man skal ikke hoppe i takt

Teltet har vaeret en fast bestanddel af Northside i mange år, men måtte lukke i fjor, da gulvet brød sammen. Dengang bød det underlige Orkestr Partisansk­i op til dans, hvor orkesteret med det østblok-klingende navn opfordrede publikum til at hoppe i takt. Det skulle de ikke have gjort, for det betød, at en pind under gulvet svuppede ned i undergrund­en og trak resten af gulvet med sig.

Derfor blev Sideshow lukket allerede efter 30 minutters vodka-tramp og lukkede aldrig op igen.

Men i år holder gulvet – også til Jonas og Lukas, der ellers er nogle ordentlige klepperter. Jonas er kun grøn hudfarve fra at ligne Hulk, mens Lukas vejer på den gode side af 100 kilo. Jonas har dog svaert ved at få hold i flaesket, men efter et minuts klammeri, må Lukas give pustende give op over for Jonas’ jerngreb.

»Ud af ringen, din blaererøv,« råber sprechstal­lmeisteren spaender triumf.

De sidste kamphaner er Hans og Dan. Dan er høj, har langt hår og en brystkasse som granit. Han tager da heller ikke lang tid om at vride sokkerne af Hans.

»Man kan mere, end man tror,« siger Dan efterfølge­nde.

Han er skolelaere­r og arbejder med børn med specielle behov.

»Det handler om at udfordre sig selv hele tiden. Det skal børnene også gøre,« siger Dan, mens han peger på sin ankel, der er forstuvet.

Udfordring­en lå i dag i at raekke hånden op. Og efterfølge­nde at få olie og glimmer af kroppen. til Jonas, overarmene der i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark