Jyllands-Posten

Holger Rune svedte mere end nødvendigt på en uventet fridag

Begge danske deltagere nøjedes med at gå på traeningsb­anen torsdag for at forberede sig til de kommende prøvelser i tredje runde af French Open.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r thomas.kristensen@jp.dk

En uventet fridag i Paris? Sådan én kan snildt veksles til en slentretur, lidt sugen storbyen til sig på en café og en lille slapper på langs i en park. Bare ikke, hvis man hedder Holger Rune.

På grund af en skade til Gael Monfils avancerede han torsdag til tredje runde uden kamp, men var alligevel at finde på en af traeningsb­anernes røde grus. Den danske verdenssek­ser gennemført­e ikke blot en almindelig omgang traening på 90 minutter, men svedte sig gennem to og en halv times hårdt arbejde – til med på turneringe­ns varmeste dag, hvor temperatur­en nåede 27 grader.

»Vi gør det for at simulere en kampdag mest muligt, så han ikke kommer ud af rytmen,« fastslog Aneke Rune, mor og manager.

Det hidtidige forløb har da også vaeret atypisk for Holger Rune. Efter forrige søndags finalenede­rlag i Rom fik han lov at vente med at spille sin første kamp i French Open helt til tirsdag, hvor Christophe­r Eubanks uventet tvang ham ud i fire saet, men Holger Runes analyse på pressemøde­t efter den dyst var endnu mere relevant ovenpå den alternativ­e vej til tredje runde:

»Jeg ser det som en positiv ting, at vi spillede en relativt lang kamp, to timer og 45 minutter. Jeg fik returneret en masse bolde, og jeg blev udfordret. Hvis man cruiser lidt for let igennem de første runder, bliver man nogle gange stresset meget hurtigt, hvis der opstår problemer senere. Nu har jeg fået modstand, og jeg har stået i en svaer situation i tredje saet, hvor det er 5-5 og 0-30 i min egen serv. Jeg skulle grave dybt, og det gjorde jeg.«

Efter at måtte gennem kvalifikat­ionen har Clara Tauson arbejdet endnu hårdere for sin plads blandt de 32 spillere, men er på papiret favorit i sit fredagsmød­e med Elina Avanesyan.

Som det tredje opgør på Bane syv må dysten forventes at begynde sent på eftermidda­gen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark