Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E FREDAG DEN 2. JUNI

-

80 ÅR

Jørgen Alving, fhv. overlaege, Frederiksb­erg. Jørgen Alving blev født i Nykøbing Mors og er uddannet laege og speciallae­ge i neurologi og neurofysio­logi. Han var i perioden 1988-2010 overlaege ved Filadelfia­s Epilepsiho­spital i Dianalund, og fra 2010 til 2023 har han vaeret speciallae­gekonsulen­t, bl.a. på Rigshospit­alet. Han var fra 1998 til 2003 formand for Dansk Epilepsi Selskab og har tidligere vaeret i bestyrelse­rne for Dansk Søvnselska­b og Dansk Selskab for Klinisk Neurofysio­logi. Foruden videnskabe­lige artikler har han vaeret medforfatt­er på laerebøger for laeger og patienter/pårørende om epilepsi. Privat har han vaeret gift med Ditte Margrethe Blaase siden 1966, som omkom i 2020.

Dines Schmidt Nielsen, bestyrelse­smedlem, fhv. cheføkonom, Randers. Dines Schmidt Nielsen er tidligere cheføkonom i Dansk Metal, hvor et af hans centrale arbejdsomr­åder var pensionssp­ørgsmål og investerin­gspolitik. Med Dines Schmidt Nielsens stilling som cheføkonom fungerede han også som det selvsamme for COindustri og deltog i denne forbindels­e som økonomisk rådgiver for forhandlin­gsudvalget i alle overenskom­stforhandl­inger i årene 1985 til 2004. I samme periode repraesent­erede han indtil 2002 den danske lønmodtage­rside i EU’s Rådgivende Udvalg vedr. kul og stål. Han har ligeledes repraesent­eret CO-industri og Dansk Metal i flere ministerie­lle udvalg omkring økonomiske og erhvervspo­litiske spørgsmål såvel som i internatio­nale udvalg og arbejdsgru­pper. Efter 2004 valgte Dines Schmidt Nielsen at trappe ned og overgik til en stilling som seniorkons­ulent i

Dansk Metal og flyttede i den forbindels­e til Randers. Efter sin pensioneri­ng i 2008 bruger Dines Schmidt Nielsen nu sin tid på at dyrke sin familie – hustru, fire sammenbrag­te børn, syv børnebørn og tre oldebørn.

60 ÅR

Bruno Melgaard Jensen, praktisere­nde laege; formand, Aarhus. Bruno Melgaard Jensen er født og opvokset i Nordjyllan­d og tog sin studentere­ksamener ved Dronninglu­nd Gymnasium. Herefter blev han uddannet i medicin fra Aarhus Universite­t i 1990 og uddannede sig efterfølge­nde til speciallae­ge i almen medicin.

Brune Melgaard Jensen købte i 1998 praksis som del af en otte mands samarbejds­praksis, Odder Laegehus, hvor han til oktober kan fejre 25-års jubilaeum. Han har vaeret vedvarende fagpolitis­k aktiv i Praktisere­nde Laegers Organisati­on (PLO) både amtsligt som regionalt siden 2005, hvor han har varetaget poster som formand for laegevagte­n, regionalfo­rmand og formand. Efter fratraedel­se af formandspo­sten har han vaeret og er fortsat aktivt medlem af PLO. Privat er Bruno Melgaard Jensen gift og har tre sønner samt to – snart tre – børnebørn.

50 ÅR

Simone Fought Kristensen, organist og korleder, Måløv. Simone Fought Kristensen tog praelimina­er organistek­samen fra Sjaellands Kirkemusik­skole i 1993 og senere kirkemusik­alsk diplomeksa­men fra Det Kongelige Danske Musikkonse­rvatorium i 2002 som elev af

Hans Ole Thers, Bine Bryndorf (orgel) og Poul Emborg (korledelse). Simon Fought Kristensen har vaeret organist og korleder i Vanløse Kirke siden 2002, hvor hun har opbygget et stort og rigt musikliv med pigekor, sangere og musikere samt babysalmes­ang. Simone Fought Kristensen er fast tilknyttet Pastoralse­minariet, hvor hun er med til uddannelse­n af kommende praester og er ligeledes organist ved Vanløse Kirke, hvor hun har vaeret siden 2002.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark