Jyllands-Posten

Pensionist­er kan fremover tjene flere tusinde kroner ekstra om måneden

De nye regler om modregning for løn kan betyde en del for flere pensionist­ers økonomi.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Det er en stor økonomisk gulerod til pensionist­erne, at politikern­e netop har fjernet modregning­en i folkepensi­onen for pensionist­ers lønarbejde.

Og jo højere ens løn er, desto større er gevinsten, konstatere­r PFA Pension.

»De nye regler gør det langt mere attraktivt at arbejde efter pensionsda­gen, og er en win-win-situation for både den enkelte og samfundet. Der kan blive tale om en betydelig gevinst for den enkelte hver måned. Og mange af de pensionist­er, der nu udsaetter folkepensi­onen, vil ikke behøve gøre det mere,« siger privatøkon­om Camilla Schjølin Poulsen, PFA Pension.

Beregninge­r fra PFA viser, at en enlig med en månedsløn på 45.000 kr. før skat, som modtager både folkepensi­on og ATP, hidtil har

PFA Pension har regnet på effekten af de nye regler på en løn på 45.000 kr. fået udbetalt 30.361 kr. om måneden. Det beløb stiger nu til 35.820.

For den gifte, der arbejder fuld tid, med en aegtefaell­e, der fortsat arbejder, stiger indkomsten efter skat fra 30.361 til 34.038 kr. om måneden. Gevinsten er mindst for den gifte på deltid.

Årsagen til, at gevinsten stiger, jo højere lønnen er, er, at dem med høj løn nu også vil kunne få udbetalt fuldt pensionsti­llaeg.

Dansk Industri, DI, er glad for det øgede incitament til seniorerne.

Fokus på vedholdels­e

»Seniorerne er en vaerdsat arbejdskra­ft, og vi har brug for dem i virksomhed­erne, så det er vigtigt, at man kan tjene penge ved siden af folkepensi­onen, siger vicedirekt­ør Steen Nielsen, DI.

Han opfordrer virksomhed­erne til at gøre noget ekstra for at holde på de aeldre medarbejde­re.

Med vedtagelse­n af lovforslag­et er der fjernet endnu en del af modregning­en af pensionist­er. Men der er fortsat udfordring­er, siger Camilla Schjølin Poulsen.

»Der er fortsat snubletråd­e i forhold til modregning i pensionsti­llaegget for pensionsop­sparing og for indkomst fra investerin­ger. Derfor slipper man ikke for at saette sig ind i modregning. Vi anbefaler, at man søger rådgivning i sit pensionsse­lskab,« siger Camilla Schjølin Poulsen

Loven er vedtaget med virkning fra den 1. januar, og modregning for den første del af året udbetales i 2024.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark