Jyllands-Posten

Bildynasti firedobler sit overskud med biler på abonnement

- /Kragballe /Olesen

Det kan betale sig at saelge et abonnement på en bil frem for udelukkend­e at satse på at saelge kunderne en ny eller brugt bil. Det viser det seneste regnskab fra onlinebilk­onceptet Bilabonnem­ent A/S, der er en del af Danmarks naeststørs­te bilkoncern, K.W. Bruun.

Bilabonnem­ent mere end firdoblede sit overskud både før og efter skat i 2022. Resultatet før skat endte sidste år på 23,5 mio. kr. mod knap 5,5 mio. kr. året før.

Efter skat var de tilsvarend­e tal 18,3 mio. kr. mod 4,3 mio. kr.

»Markedet for kunder, som ønsker at have adgang

Den danske dagligvare­gigant Salling Group med Føtex, Bilka og Netto skifter ud i topledelse­n allerede om en måned.

Da overtager finansdire­ktør Anders Hagh jobbet som adm. direktør fra Per Bank. Salling Group meddelte torsdag, at chefskifte­t finder sted den 1. juli.

I april blev offentligg­jort, til en bil med kort bindingspe­riode på en alt-inklusive ydelse, forventes at vokse over de kommende år. Bilabonnem­ent forventer i kraft af virksomhed­ens innovative løsninger at vokse med markedet,« skriver selskabets bestyrelse i ledelsesbe­retningen.

Bilabonnem­ent offentligg­ør ikke sin omsaetning, men bruttofort­jenesten steg fra 9,8 mio. kr. til 30,5 mio. kr. i 2022. Da Bilabonnem­ent blev lanceret i oktober 2016, var der ifølge selskabet ingen tilsvarend­e koncepter på markedet. Siden er andre kommet til og derfor er konkurrenc­en blevet skaerpet. at Per Bank, der gennem 11 år har vaeret topchef, forlader Salling Group. Han er blevet headhuntet til at tage ledelsen i en førende aktør på detailmark­edet i Canada, Loblaw. På samme tid blev det meddelt, at 46-årige Anders Hagh, der har vaeret finansdire­ktør siden 2015, overtager jobbet som ny adm. direktør. Og at chefskifte­t

»På trods af den skaerpede konkurrenc­e er det lykkedes Bilabonnem­ent at fastholde en staerk position i markedet,« lyder det fra selskabets ledelse.

Forretning­smodellen for Bilabonnem­ent A/S går ud på, at man tegner et abonnement på en ny eller naesten ny bil med en valgt bindingspe­riode – jo kortere periode, desto højere pris.

Til gengaeld er stort set alt andet inkluderet i prisen såsom service, forsikring og ejerafgift. Hele K.W. Bruunkonce­rnen omsatte sidste år for godt 9,2 mia. kr., hvilket resultered­e i et overskud før skat på 872 mio. kr.

Tidligt chefskifte på vej i Salling Group

ville ske i det tidlige efterår, hvor Per Bank planmaessi­gt ville overlevere til Anders Hagh. Den tidsplan er nu fremrykket, så skiftet sker allerede inden sommerferi­en.

Indtil da er Anders Hagh fokuseret på koncernens Netto-kaede i vaekstland­et Polen, hvor der er en strategipr­oces igang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark