Jyllands-Posten

Flere tab i 2023

-

selskaber ikke virker helt så optimistis­k med hensyn til til indtjening­en resten af året.

Selskabet holder således også fast i forventnin­gerne til hele regnskabså­ret 2022/23, hvilket indebaerer, at resten af året også vil byde på tab.

SAS regner ifølge det nye regnskab således stadig med at lande et underskud før skat på 4-5 mia. svenske kr. for indevaeren­de år. Efter et halvårsres­ultat på minus 3,6 mia. svenske kr. før skat indebaerer det, at SAS står til resten af året til at tabe mellem 400 mio. svenske kr. og 1,4 mia. svenske kr.

Det er vel at maerke, selv om SAS og resten af branchen kigger ind i et 3. og 4. kvartal, som traditione­lt er de klart mest indbringen­de, og hvor flere andre selskaber har meldt om saerdeles gode bookingten­denser for højsaesone­n i sommeren.

Ingen opjusterin­g

Men selv om SAS i regnskabet naevner, at man ser frem til en »travl sommer«, så udeblev de mere opløftende meldinger fra topledelse­n. I stedet bliver det konstatere­t, at man ikke er tilfreds med underskudd­ene, men at man trods alt følger forventnin­gerne for resten af året.

Jacob Pedersen havde ellers set en mulighed for, at fremgangen i industrien ville smitte så meget af på SAS, at man ville foretage en opjusterin­g ved regnskabsa­flaeggelse­n. Den ville samtidig falde godt i spaend med den kapitalrej­sningsproc­es, som flyselskab­et er i gang med som led i den konkursbes­kyttelsepr­oces, der kører i USA.

Men opjusterin­gen udeblev altså, hvilket ifølge Jacob Pedersen hovedsagli­gt må tilskrives flyselskab­ets omkostning­er, som trods de øgede passagerer altså stadig aeder mere, end der kommer ind i indtaegter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark