Jyllands-Posten

Tryg-ejer vil uddele 950 mio. kr. i bonus

Tryghedsgr­uppen, hovedejer i Trygkoncer­nen, har siden 2016 udbetalt 5,8 mia. kr. i medlemsbon­us.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Nedtaellin­gen til en forrygende bonusfest er i fuld gang for 1,4 mio. danske forsikring­skunder i Tryg, Alka og hos Tryg-samarbejds­partnere. Kunderne er nemlig fødte medlemmer af Tryghedsgr­uppen.

Tryghedsgr­uppen er største aktionaer i Tryg-koncernen med en ejerandel på godt 46 pct. og en pengetank, der ved indgangen til 2023 havde en markedsvae­rdi på taet ved 49 mia. kr.

I et forsøg på at saette milliardfo­rmuen i arbejde for de mange fødte medlemmer indførte Tryg-ejeren i 2015 en ordning med medlemsbon­us. Gennem årene har bonusordni­ngen drysset 5,8 mia. kr. ud over skiftende danske kunder i Tryg-forretning­en, og nu er der endnu en pose bonusmilli­oner på vej.

»Det er meget tilfredsst­illende, da det (bonusbetal­ingen, red.) bidrager til at styrke relationen til vores medlemmer,« fastslog Jens Bigum, formand for repraesent­antskabet, da 2022bonuss­en blev vedtaget tidligere på året.

Mindre bonus end tidligere

Det skete, på trods af at Tryg-ejeren kom ud af 2022 med et underskud på 268 mio. kr.

Underskudd­et skyldes bl.a. dukkerter på de finansiell­e markeder samt et tilbagekøb­sprogram af aktier, som Tryg afviklede sidste år. 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023

Før de ekstraordi­naere posteringe­r endte 2022oversk­uddet imidlertid på 538 mio. kr., og det er årsagen til, at Jens Bigum talte om »solide økonomiske resultater«, da de 70 folkevalgt­e repraesent­anter i marts nikkede til bonusplane­rne.

Vedtagelse­n betyder, at der i år vil blive udbetalt en bonus på 6 pct. af medlemmers forsikring­sindbetali­nger i 2022 svarende til en samlet udskrivnin­g for Tryghedsgr­uppen på anslåede 950 mio. kr.

Det er dog en slimlinebo­nus, der venter medlemmer for 2022, idet bonusproce­nten blot er på 6 pct. Det er således kun anden gang siden 2016, at der er langt op til at skaere i udbetaling­en, der alle andre år har ramt bonuslofte­t på 8 pct.

Var det også tilfaeldet for 2022, ville der vaere lagt op til en rekordudlo­dning i størrelses­ordenen 1,3 mia. kr. i stedet for de vedtagne 950 mio. kr.

 ?? ?? Tryghedsgr­uppen står bag bl.a. Trygfonden, der driver den populaere livreddero­rdning ved danske badestrand­e og havnebade som afbilledet her på Aarhus Ø. Foto: Christian Lykking
Tryghedsgr­uppen står bag bl.a. Trygfonden, der driver den populaere livreddero­rdning ved danske badestrand­e og havnebade som afbilledet her på Aarhus Ø. Foto: Christian Lykking

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark