Jyllands-Posten

Baeredygti­ghed bliver en staerk valuta for ledere

ESG-nøgletal bliver lige så vigtige som finansiell­e nøgletal. Det gaelder også for små virksomhed­er, selvom de ikke rammes af lovkrav i samme omfang som de store.

- BODIL NORDESTGAA­RD ISMIRIS Adm direktør, Lederne CHRISTIAN JENSBY CEO i Deloitte

Arbejdet med ESG og baeredygti­ghed bliver centralt for alle ledere og virksomhed­er de kommende år – ikke mindst fordi de vil blive mødt af en raekke dokumentat­ionskrav fra EU.

Kravene er rettet mod de store virksomhed­er, men vil også indirekte ramme de mindre, som er en del af de store virksomhed­ers vaerdikaed­er.

Derfor skal ledere i både små og store virksomhed­er forberede sig på, at gode ESG-tal vil udgøre en konkurrenc­efordel. ESG bliver en ny valuta, som kunder og leverandør­er vil efterspørg­e. De ikke-finansiell­e nøgletal – herunder ESG – er ved at blive lige så vigtige som de finansiell­e. Fremover vil ledere ikke kun blive vurderet ud fra den bundlinje, de leverer, men også ud fra, om de eksempelvi­s skaber trivsel blandt medarbejde­rne, tager vare på miljøet og arbejder for ligestilli­ng.

Heldigvis er lederne motiverede for at komme i gang. Og de er klar over, at der venter en kompleks opgave, som kraever både indsigt og nye kompetence­r. Spørger man lederne selv, er det besvaeret vaerd. Størstedel­en af de ledere, der allerede udfører baeredygti­ghedsrappo­rtering, svarer, at det giver vaerdi for virksomhed­en.

Det viser en rundspørge blandt privatansa­tte medlemmer af Lederne. Vaerdien ser lederne blandt andet udmøntet i, at virksomhed­en bliver attraktiv for kunder, investorer og potentiell­e medarbejde­re.

På langt de fleste ledelsesga­nge skorter det ikke på vilje til at arbejde med baeredygti­ghed.

Til gengaeld kniber det med de nødvendige kompetence­r. Faerre end hver sjette leder mener selv, at de har de kompetence­r, der skal til for at leve op til forventnin­gerne om grøn omstilling fra kunder, banker og investorer.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark