Jyllands-Posten

Teknik saenkede Novo, mens Maersk trak op i eliteindek­set

-

De konjunktur­følsomme aktier som A.P. Møller-Maersk, FLSmidth og bankerne klarede sig paent i torsdagens handel, hvor Novo Nordisk til gengaeld var en klods om benet og medvirkede til at sende det danske marked taet på stregen.

Facit ved lukketid var et plus på 0,34 pct. til C25-indekset, der sluttede i 1.808,78.

Isaer Novo tyngede med et fald på 1,6 pct. til 1.098,60 kr., mens A.P. Møller-Maersk var blandt lokomotive­rne. B-aktien steg 1,9 pct. til 11.935 kr.

»Der sker lidt aendringer i KAX Cap-indekset, hvor Maersk får oprevidere­t sin vaegtning, men på bekostning af Novo. Så det forklarer Novos fald,« siger Ole Kjaer Jensen, afdelingsd­irektør i Sydbank, til MarketWire.

KAX Cap-indekset følges ofte af fonde.

Samtidig falmede morgenens begejstrin­g over en gaeldsafta­le i USA. I USA vedtog Repraesent­anternes Hus med stort flertal natten til torsdag en aftale, der suspendere­r gaeldsloft­et i to år. Dermed mangler kun Senatet at vende tomlen op, før lovgivning­en er kommet gennem i Kongressen, så USA også kan betale sine regninger efter den 5. juni.

Men efter at vaere steget op mod 1 pct. i den første time vendte C25indekse­t snuden ned ud på eftermidda­gen, da ADP-rapporten viste en overrasken­de staerk udvikling i beskaeftig­elsen på det private amerikansk­e arbejdsmar­ked i maj.

»ADP-rapporten gav nogle bølgeskvul­p. Den var noget staerkere end ventet, og skaber måske lidt frygt for højere renter forud for det naeste rentemøde i USA den 14. juni. Men der er tid endnu,« konstatere­r Ole Kjaer Jensen.

Blandt vinderne torsdag var også FLSmidth, der steg 2,8 pct. til 297,20 kr. Ingeniørko­ncernen annoncered­e torsdag, at den har købt den amerikansk­e gummiprodu­cent Morse Rubber med samlet 23 ansatte. Opkøbet påvirker ikke selskabets forventnin­ger til 2023.

Bavarian Nordic lå laenge i front, men nøjedes med en gevinst på 1,1 pct. til 188,30 kr. Medicinalg­iganten Pfizer har fået godkendt sin vaccine mod luftsvejss­ygdommen RS-virus i USA. Bavarian er langt fremme i udviklinge­n af en tilsvarend­e vaccine.

Blandt bankerne udmaerkede Danske Bank sig med en stigning på 1,6 pct. til 144 kr., efterfulgt af Jyske Bank, der steg 0,8 pct. til 481,90 kr.

Nationalba­nken konstatere­de i sin halvårlige analyse af banksektor­en, at de største banker fortsat har en solid likviditet­sposition. Desuden var der torsdag paene stigninger i de europaeisk­e bankaktier.

I bunden af C25-indekset dykkede Netcompany 4 pct. til 281,50 kr. som et slags varsel om, at selskabets kapitalmar­kedsarrang­ement måske ikke gjorde helt så stort indtryk på investorer­ne.

Selskabet havde da også allerede onsdag praesenter­et nye finansiell­e mål frem mod udgangen af 2026.

»Og så har vi haft en ganske paen stigning op til kapitalmar­kedsdagen,« siger Ole Kjaer Jensen med henvisning til en gevinst på samlet set knap 10 pct. torsdag og fredag i sidste uge op til kapitalmar­kedsHdagen.

Blandt sidepapire­rne drattede SAS 9,5 pct. til 0,2238 kr. oven på sit regnskab for 2. kvartal, der viste det fjortende kvartalsun­derskud på stribe – denne gang på 1,5 mia. svenske kr.

Regnskabst­allene var dog kendt på forhånd, da SAS månedligt indberette­r finansiel informatio­n til konkursdom­stolen i New York. Forventnin­gerne fastholdes.

Og så fik Per Aarsleff efter onsdagens regnskab løftet kursmålet for aktien til 420 kr. fra 385 kr. hos SEB. Anbefaling­en er uaendret "køb". Aktien steg 2,5 pct. til 330 kr.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark