Jyllands-Posten

Ny adm. direktør i Tryg: »Jeg har arbejdsuge­r og børneuger«

Johan Kirstein Brammer, Trygs nye adm. direktør, er blevet bedre til at gå lidt rundt om en problemsti­lling, før han traeffer en beslutning.

- CLAUS IVERSEN claus.iversen@finans.dk

Danmarks største forsikring­skoncern, Tryg, har i skikkelse af Johan Kirstein Brammer fået ny topleder, og medarbejde­rne skal stå tidligt op, hvis de skal følge med chefen.

Han beskrives af flere som meget hurtigt taenkende og konkludere­nde. Hvilket måske også er hans største svaghed.

Den 47-årige forsikring­sboss, der har afløst Morten Hübbe, er opvokset i en velhavende akademiker­familie i Gentofte. Og han er, som det lyder fra en kollega, godt opdraget og kan tale med alle.

»Han går ind i et rum og fornemmer stemningen og går så i den retning, der er nødvendig for at skabe et godt arbejdskli­ma,« lyder beskrivels­en fra en person, der er taet på Johan Kirstein Brammer.

En kollega fortaeller, at Trygs nye topchef godt ved, »hvad han vil og kan vaere benhård«.

»Men han gør det med et smil på laeben og er suveraen til at aflevere budskaber og få folk til at føle sig inkluderet.«

Johan Kirstein Brammer har vaeret en del af ledelsen i Tryg siden februar 2016 og har således vaeret med til at formulere den nuvaerende strategi. Den afløses af en ny i slutningen af året.

En af de ting, som han i

Tryg har skullet vaenne sig til, efterhånde­n som han er steget i graderne, er at bruge tid på at taenke sig mere om.

For han excellerer gerne i hurtige beslutning­er og bryder sig ifølge en bekendt ikke om at gå for mange gange rundt om det samme emne.

Har vaeret ansat i TDC

Johan Kirstein Brammer har omskolet sig flere gange.

Efter jurastudie­t arbejdede han i Kromann Reumert i fire år som advokat og herefter som konsulent i McKinsey. Det blev et springbrae­t til en mere kommerciel karriere i Carlsberg, TDC og Tryg.

Kolleger har bemaerket, at han kan forandre og forny sig.

»Da han blev ansat, havde han helt klart de hurtige sko på. Dem har han smidt og bevaeger sig nu mere oppe i helikopter­en og har blik for alle dele af koncernen. Han har samtidig udviklet en blød side, hvor vaerdier også spiller en rolle,« lyder vurderinge­n fra en nuvaerende kollega.

Johan Kirstein Brammer kan godt nikke genkendend­e til beskrivels­en af at vaere hurtig. Og han er blevet mere bevidst om, at det indimellem er en god idé at gå lidt rundt om en problemsti­lling.

»Jeg skelner mellem beslutning­er, som kan tilpasses og justeres hen ad vejen, og beslutning­er, som ikke kan. Sidstnaevn­te kraever et langt større forarbejde med analyser og sparring med kolleger i uundvaerli­ge teams,« siger han.

Johan Kirstein Brammer skelner skarpt mellem to typer af uger.

»Jeg har arbejdsuge­r og børneuger,« som han udtrykker det.

»Når det er børneuge, prioritere­r jeg at bringe dem i skole, vaere med til deres fritidsakt­iviteter og vaere hjemme for at lave mad til dem.«

Han har to døtre på henholdsvi­s 10 og 15 år fra et tidligere forhold og en bonusdatte­r på syv år med sin kaereste, Nadja.

Han har en graesk traener

Hun arbejder på et advokatkon­tor. Dog kun frem til sommer, hvorefter hun i en periode vil prioritere de tre børn og – nå ja – sin kaereste.

Der kan vaere dage, hvor det er svaert med den skarpe opdeling mellem ugerne, men det lykkes, fordi det er muligt at deltage i vigtige møder hjemmefra på telefon eller computer.

Når der bliver flået i topchefen, hjaelper god form.

»Jeg har en meget staerk, graesk traener, som får mig traenet igennem i motionscen­tret,« siger Johan Kirstein Brammer.

En gåtur tidligt om morgenen i Bernstorff Slotshave taet på hjemmet i Charlotten­lund bruger han til at stresse af og få gode idéer.

 ?? ?? Johan Kirstein Brammer, topchef i Tryg, insisterer på at have tid til sine børn, når han har dem hver anden uge. Foto: Tryg
Johan Kirstein Brammer, topchef i Tryg, insisterer på at have tid til sine børn, når han har dem hver anden uge. Foto: Tryg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark