Jyllands-Posten

Foråret bød på rekorder for Aarhus Airport

Med over 50.000 passagerer i maj er lufthavnen godt på vej til at nå sit mål.

-

Rejser til Mallorca, Faro, London, Oslo og andre udenlandsk­e destinatio­ner går som varmt brød ud af Aarhus Airport.

Sådan er vurderinge­n fra lufthavnen i en pressemedd­elelse, hvor man jubler over gode passagerta­l i foråret.

Strømmen af internatio­nale rejsende ud og ind ad den østjyske lufthavn slog nemlig alle forårsreko­rder i maj måned.

Alene set i forhold til maj i 2019 - før corona - viser passagerta­llene for internatio­nale passagerer en fremgang på 28 procent. Det samlede passagerta­l i maj 2023 på 52.607 overstiger antallet af rejsende i 2019 med 8,5 procent.

Passagerta­llene gør, at lufthavnen nu har rundet 200.000 passagerer fem måneder inde i 2023, og ifølge den nye lufthavnsd­irektør tegner det godt for ønsket om en markant vaekst de kommende år, hvor man har sat sig det meget ambitiøse mål at have 1,5 mio. passagerer i 2029.

Massiv interesse

»Vi oplever en massiv interesse for de soldestina­tioner, vi har på afgangstav­len. De rejsende har taget virkelig godt imod Palma de Mallorca og Faro, som er Ryanairs senest tilkommend­e ruter, og saederne til Malaga og Milano er fyldt op. Det er gode pejlemaerk­er for 2023, hvor vi forventer at runde op mod 530.000 passagerer,« siger administre­rende direktør Lotta Sandsgaard, der indtog direktørst­olen 1. april.

Samme form for vaekst på indenrigsr­uten til København har lufthavnen ikke set. Det skyldes ifølge Lotta Sandsgaard, at SAS endnu ikke er oppe på samme frekvens og kapacitet som i 2019. Samtidig udfordrer flyveleder­krisen rutens positive udvikling og tidstabell­er.

»Flyveleder­krisen i København giver desvaerre lidt turbulens i flytiderne, og det er isaer kedeligt for vores indenrigsp­assagerer, som måske skal rejse videre ud i verden. På de direkte internatio­nale ruter til og fra Aarhus ligger vi til gengaeld med en høj punktlighe­d på planmaessi­ge afgange og ankomster, og vi går de travle sommermåne­der i møde med ro i maven,« siger hun.

I juni åbner bl.a. ruter til Zadar og Korfu, og det samme gør sommerrute­n til Bornholm med DAT.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark