Jyllands-Posten

Northside åbnede og tog revanche efter kaos

Torsdag eftermidda­g åbnede den aarhusians­ke festival Northside for 12. gang. Festivalen havde et klart mål for at undgå en gentagelse af den åbning, som fandt sted sidste år.

- CLARA STEGGER clara.stegger@jp.dk

Klokken 14 torsdag lød det officielle startskud til årets Northside-festival på Eskelunden, og ca. 250 festivalga­ester havde taget plads i køen foran indgang to.

Modsat sidste år gik åbningen helt anderledes.

Allerede 13:57 blev hegnene, der holdt de ventede festivalga­ester tilbage, flyttet. 13:58, to minutter før den officielle åbning, fik de første gaester lov til at komme ind på festivalen ved indgang to.

Der var også ni raekker med frivillige i blå veste, der stod stod klar til at give armbånd på og visitere festivalga­engerne, inden de blev sluppet løs på pladsen.

To af dem, der havde taget plads i køen som nogle af de første, var Tina Sørensen på 51 år og datteren Søs Christoffe­rsen på 33 år, der havde taget turen fra Vejle. De ankom til indgangen 13:15, fordi de havde laest, at man skulle komme i god tid, og de fik altså lov til at komme ind på pladsen til tiden i år.

»Vi er faktisk lidt overrasket over, at der ikke er flere i køen,« siger Tina Sørensen.

Det er første gang, at de er på Northside, og de havde købt en torsdagsbi­llet. Det var der en saerlig grund til.

De skal nemlig høre LP. Hun er en italiensk-amerikansk sangerinde med det borgerlige navn Laura Pegolizzi.

»Vi er her for at høre LP, og vi glaeder os,« fortalte Søs Christoffe­rsen, der har vaeret til én LP-koncert før. Foruden

LP-koncerten regner de også med at tage plads ved koncerten med Tobias Rahim.

Revanche

Åbningen af årets Northside forløb uden problemer og står dermed i kontrast til 2022, hvor åbningen lod vente på sig.

En manglede godkendels­e af pladsen betød, at gaesterne måtte vente i mere end en time, før de kunne komme ind sidste år.

I år har Northside villet sikre sig, at det scenarie ikke skulle gentage sig, derfor var målet at vaere klar 15-30 min. før åbningen og sikre sig, at der ikke var køretøjer på pladsen, fortaeller Camilla Møller. Hun er holdleder og frivillig på Northside og stod klar til åbningen af indgang to kl. 14.

Derfor var det også med lettelse, at hun – modsat sidste år, hvor hun også var frivillig – kunne se åbningen forløbe efter planen.

»Det er dejligt, at alt gik, som det skulle, og at vi kunne vaere klar til tiden,« siger hun.

Sidste års udskydelse af åbningen betød også, at både åbningskon­certen med den danske rapper FVN og koncerten med Jada, der var første navn på den største scene, Astra, blev udskudt, fordi publikumme­rne ikke var ankommet endnu.

Med årets åbning, der forløb uden startvansk­eligheder, fik Northside taget revanche fra sidste år, og bandet Kind Mod Kind, der stod for åbningskon­certen kl. 15 på Nova-scenen, kunne optraede for et lidt større publikum end rapperen FVN i 2022.

I år var den første koncert på den største scene, Astra, knap to timere senere end i fjor, hvor Jada åbnede foran et knap så fyldt publikum. Denne gang var det bandet Phlake, der som de første indtog scenen kl. 17, og med både en åbning til tiden, en senere optraeden og solskin var rammerne sat på den første festivalda­g på Northside.

Det er dejligt, at alt gik, som det skulle, og at vi kunne vaere klar til tiden. CAMILLA MØLLER, FRIVILLIG, NORTHSIDE

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark